maandag 16 december 2013

Een rustige dag… vol vragen

Ik hou van rustige dagen en vandaag was weer zo’n dag. Roger ging deze ochtend voor controle naar de tandarts en ondertussen liet ik een wasmachine  draaien voor ik mijn mails checkte; en belde ik naar de gemeente om een concrete afspraak te maken in januari voor het opruimen van dat snoeihout (voor de brunch heb ik gewacht tot Roger thuiskwam).

Mijn (school)vriendin Denise melde me via e-mail het overlijden van haar  moeder vorige zaterdag. We wisten dat het niet goed met haar ging, maar dit komt toch nog onverwacht! Ik hoop maar dat de overgang voor die oude dame heel zacht is geweest! Geneesheren kunnen daar tegenwoordig voor zorgen, vermoed ik?

Een andere mail (eigenlijk een nieuwsbrief over natuurlijke geneeskunde) had het over de (soms vreselijke) bijwerkingen van statines. Roger slikt die, op aanbeveling van de cardioloog, maar ik had daar al lang bezwaren tegen: omdat cholesterol op zich niet de oorzaak zou zijn van hartkwalen, wel hoe de cholesterol zich gedraagt. Zoals de meeste patiënten voelen we ons echter afhankelijk van Rogers arts… en  hopen we  dat hij voldoende op de hoogte blijft van de nieuwste onderzoeken en zich niet laat ompraten door vertegenwoordigers van farmaceutische bedrijven. Wat absoluut niet vanzelfsprekend is, gezien onder andere de soms zware dagen van geneeskundigen!

Later, tijdens onze boodschappen (de tandarts had Rogers tanden heel gezond verklaardGlimlach), sprak ik daarover  met Roger die net hetzelfde dacht als ik: wat kunnen wij daar zelf wel aan doen?

De bijwerkingen van statines (ik heb daar even naar gegoogeld) lijken veel vaker voor te komen dan we dachten.  Roger zelf heeft geen last van diabetes of kanker (allebei mogelijke bijwerkingen). Maar ik ondervind wel dat hij vaker zaken vergeet dan vroeger (ook een mogelijke bijwerking van die statines).

Daarbij lees ik al een hele poos dat statines zelfs heel slecht zouden zijn voor het hart (het hart is een spier, en spieren hebben cholesterol nodig). Wat een dilemma! 

Ik denk dat alleen onze vroegere huisarts (die we bezochten toen we nog in Antwerpen woonden dus) ons kan raad geven, maar wanneer vinden we de tijd om die nog eens te bezoeken?

Maar in feite was het dus een heel rustige dag vandaag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten