vrijdag 15 augustus 2014

Regenachtige Maria-tenhemelopneming

Praktisch de hele dag regen gehad! Gelukkig gingen de hemelsluizen pas open nadat Roger en ik die vijfde aanhangwagen hadden afgeladen.

P8150326 Eigen foto

Roger verdween daarna weer in zijn houtatelier waar hij voortwerkte aan die zwaarden.

P8150331

P8150332 Eigen foto’s

En ik… heb eerst nog even gewerkt, daarna gelezen (ook online en toen vond ik die fout waar ik daarnet naar verwees), met Nany gebeld die me eraan herinnerde dat in het Antwerpse vandaag de moeders gevierd worden: al haar vriendinnen waren bezet wegens feest. Roger, de “kindjes” en ik doen niet mee aan “Moederdag”, hier in Limburg wordt dat naar mijn weten niet op deze dag gevierd: geen wonder dat ik er weer eens niet aan dacht! Drie kwartier heeft ze over allerlei zaken verteld: ‘Ik heb vandaag nog met niemand kunnen praten!’  Ik kreeg de indruk dat ze heel veel belang hecht aan die Moederdag (ze vertelde zelfs over een kennis van haar die vandaag speciaal naar haar moeder in Engeland gaat om dat te vieren – wat mij de vraag ontlokte of ze in dat land dan al Antwerpse gewoonten hadden overgenomen Glimlach). Misschien moet ik volgende jaren me toch proberen te herinneren dat 15 augustus in het Antwerpse Moederdag is!

Ik heb natuurlijk ook gekookt. De rest van onze avondmaaltijd van gisteren heb ik omgetoverd tot een heel lekkere soep en daarna aten we roodbaars, tomatensla met fetakaas en aardappelen met rozemarijn, gebakken in olijfolie. Toen ik Roger binnenriep voor het avondmaal had hij de eerste houten zwaarden bij zich.

P8150554 Foto Roger

Hij mailde de foto hierboven naar Zeger die de zwaarden een beetje lang vond, maar volgens Roger klopt de lengte met die van echte zwaarden (hij heeft zich goed gedocumenteerd).

In feite had ik deze avond nog enkele mails moeten beantwoorden, maar ik keek naar een aflevering van Star Trek  (Chimera) die ik heel goed vond… en het werd te laat voor de mails. Een antwoord krijgen jullie morgen, vrienden!

Ondertussen regent het nog steeds!

2 opmerkingen:

  1. Vind Roger een moedige man....Wat mooi zijn zwaarden !
    Dat je mama je doet herinneren aan moederdag, verwonderd me niet. Dat zal ze hier ook nog wel vertellen en vooral over Josée Steurs, wat die kinderen allemaal voor haar doen .......!
    Fijn weekend,
    Kusje
    Françoise

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Roger is inderdaad heel moedig en heeft een heel hoge pijndrempel. Als hij klaagt, weet ik dat het heel ernstig is. En inderdaad, hij kan heel mooie dingen maken. Ik weet niet of jij het weet, maar verschillende kasten hier heeft hij zelf gemaakt.
      En mama... Daar mail ik je persoonlijk over straks.

      Verwijderen