zaterdag 30 augustus 2014

Enkele ontdekkingen op een doodgewone dag

We maakten vandaag een wandeling in Romershoven, deelgemeente van Hoeselt. Het was koud en de lucht was dreigend (wat een eigenaardige zomer toch: gisteren bleef het heel lang lekker weer!) maar we hebben weer geluk gehad: de regen begon pas na ons avondeten uit de lucht te vallen.

Ikzelf vond de wandeling weinig inspirerend. Voor een groot deel liep het langs (in mijn ogen toch) lelijke villa’s en soms bedrijfjes met een parkeerplaatsje voor de gevel. Op een van die parkings wordt blijkbaar enkel “Uitzonderlijk cliënteel” toegelaten (klik op de foto hieronder om te vergroten)! Knipogende emoticon

P8300838  Foto Roger

Het enige gebouw dat ikzelf wel mooi vond, was een nu vervallen boerderijtje.

P8300835

P8300836 Foto’s Roger

Roger zou niet Roger zijn als hij niet toch een paadje had gevonden dat een bosje introk. Eigenaardig genoeg heeft hij in dat stukje wandeling geen enkele foto gemaakt. Was hij te druk bezig met mij te kalmeren?

Op een zeker ogenblik liepen we immers een vlonder op. In het begin had ik het zelfs niet door: zoveel vegetatie! Maar ineens keek ik naast het paadje, besefte dat ik omringd werd door “diepte” en daar had je mijn hoogtevrees weer. Roger moest mij verder het “smalle loopbrugje” helpen over te steken, en mij leek het of daar maar geen einde aan kwam. Beven dat ik aan de andere kant deed! Glimlach

In het terug naar huis rijden, zagen we in een perenplantage een ons onbekend voertuigje:

Electrische paloxkar Foto Roger

Roger kwam te weten (terwijl hij enkele foto’s maakte, praatte hij met de plukkers) dat die dienen om paloxen te vervoeren tussen de rijen fruitbomen tijdens het plukken.

Thuis was het hoog tijd om voor het avondeten te zorgen (en vlak daarna begon het dus te regenen).

Roger stuurde me deze avond, nadat hij de vaatwasser had geladen en na mijn “lectuuruurtje op papier”, naar een website waar ik een heel interessant stukje las over IS, de Islam in het algemeen, religies, enzovoort. Heel boeiend, ook de verwijzingen (volg de links in de tekst) naar onder andere een onverwachte bijdrage van Kristien Hemmerechts voor de Standaard (maar zij maakt volgens mij wel de fout religie te vereenzelvigen met “kerk”).

Boeiend stukje, alleen zou de auteur zijn kennis van het Frans niet mogen tentoonspreiden zolang hij nog fouten maakt in die taal: het is immers niet “Les excuses sont fait pour s’en servir” maar “Les excuses sont faites pour s’en servir”! Ach, ik ben misschien te streng?

Daarna nog genoten van een aflevering van Star Trek en teksten nagelezen die ik maandagochtend moet leveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten