donderdag 28 augustus 2014

Ontspannende avond na een drukke vertaaldag

Weer dringend en  boeiend vertaalwerk aangekregen vandaag. Dat ik slechts wat langer onderbrak voor een wandeling van een goed uur (van Borgloon naar Kerniel en terug). Het was mooi weer maar alles doet al herfstachtig aan: de geuren, de kleuren en zelfs het licht.

P8280761

P8280757

P8280758 Foto’s Roger

Tijdens een tweede wat langere onderbreking zorgde ik voor het avondmaal (bestaande uit de rest van de linzensoep van gisteren gevolgd door konijn met pruimen) terwijl Roger nog een houten dolk vervaardigde voor dat toneelstuk.

P8281448 Foto Roger

Daarna ging Roger naar een bestuursvergadering van Heemkunde Groot Heers en ik las mijn werk nog één keer na, leverde het, en  installeerde me dan voor mijn lectuuruurtje “op papier”.

Gisteren hadden Maj en Charlie hopen boeken bij maar één boek beval Maj me in het bijzonder aan: “Spiraal” van Anne Philipe (auteur die ik helemaal niet kende: weer een groot gat in mijn cultuur dat gedicht wordt Knipogende emoticon). Daar heb ik dus in liggen lezen: echt een parel! Ik zou het “poëtische mijmeringen” noemen maar hier hoor je haar er zelf over praten. 

Toen Roger terugkwam, was ik net aan het kijken naar een aflevering van Star Trek en besefte ik ineens hoe laat het al wel was: ik heb weer jullie mails niet beantwoord, vrienden: sorry!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten