zondag 1 maart 2015

Luie zondag

Bewust lui: vorige week is druk genoeg geweest. Elke dag was boeiend, maar zelf heb ik echt om de zoveel dagen even rust nodig. En daarmee bedoel ik: geen verplichtingen, liefst zo weinig mogelijk mensen ontmoeten, tijd voor mezelf, om te lezen en te bezinnen. Zulke dag was het vandaag. Zelfs geen wandeling: ofwel waaide het te fel, ofwel regende het, ofwel hadden we gewoon geen zin.

Wel naar de radio geluisterd. In het journaal van 12 uur hadden ze het over de vele Joden die terugkeren naar Israël. Een uur later ging het over de Joden die emigreren naar Israël. Een kleine, maar belangrijke nuance! Censuur aan het werk geweest?

Ik hoorde ook dat het vandaag (of was het gisteren?) “Heilige Nationale Stoofvleesdag” was. En dat heel veel mensen stoofvlees hebben klaargemaakt! Hoe is dat toch mogelijk? De mensen willen niets meer te maken hebben met religie maar ze volgen wel de eerste de beste goeroe die ze op de televisie of de radio horen!

Als ik al een stoofschotel had voorzien deze avond, ik denk dat ik die had uitgesteld tot morgen! Op ons avondmenu stond echter een rijke soep en een wokgerecht met roodbaars en veel groenten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten