vrijdag 13 maart 2015

Over onder andere ijdelheid

Ik heb mijn vertaling tot morgen opzij gelegd, ik heb geen tijd meer om mails te beantwoorden en op dit moment lijkt er niemand zo triestig te zijn dat ik letterlijk “online moet tijd maken” om te “luisteren”.

Dus geef ik even toe aan wat ik al lang wilde. Namelijk over enkele zaken mijn mening zeggen, als dat mag. Oei, wat zeg ik nu? Uiteraard mag dat (nog even)! Niemand is immers verplicht verder te lezen!

Om te beginnen wil ik het nog eens hebben over Amerika Star Books. Ik heb deze avond weer een “beloftevolle” mail gekregen:

“Hallo Jessy

Ik had Lynn van boekhandel The Book Rack aan de telefoon. Hartstikke leuk gesprek over o.a. uw boek. Ze wil er dolgraag meer over weten.

Haar winkel staat in Titusville in Florida, recht tegenover de Kennedy Space Center! Het is er altijd bomvol met toeristen.Titusville heeft van oudsher banden met Nederland. In de jaren tachtig werd het een zusterstad van Soest. Titusville is een astronautenstad. Donderdagavond was er weer een raketlancering, en er volgen er nog acht tussen nu en de zomer.

Lynn vroeg wat voor boeken wij uitgeven. Toen ik haar vertelde over de verschillende genres en over onze vertaalde auteurs, werd ze meteen enthousiast. "Stuur het me zwart op wit. Ik ben ouderwets. Ik wil er aantekeningen op kunnen maken!" Onmiddellijk gevolgd door: "Ik hoop je heel snel weer te spreken!"

Mag ik In the Shade of the Mulberry Tree presenteren in Cape Canaveral?

Ga naar http://www.americastarbooks.nl/?p=2710 en zet me aan het werk. Uw onkosten belopen slechts € 14. En hier is het extra goede nieuws: The Book Rack is een keten van liefst 85 boekwinkels, verspreid over heel Amerika, van Florida tot Texas, van Alabama tot Californië. Zodra ik weer contact opneem met Lynns boekwinkel tegenover de Space Center, stuur ik uw boek tegelijkertijd ook naar het hoofdkantoor van The Book Rack, voor alle 85 filialen!

Ik wens u een fijn weekend”

Glimlach Zo werkt dat dus, dat inspelen op ijdelheid! Goed gevonden!

Ik hoorde vandaag ook over een bekroning met de Leopoldsorde (letterlijk tussen haakjes: mijn vader was ook ridder in die orde en ik heb me altijd afgevraagd wat dat toevoegt aan je leven, zeker in zijn geval: hij stierf op 47 jaar).

Had dat ook te maken met ijdelheid? (hoewel, je kunt toch niet met dat kruisje, of wat is het dat je dan krijgt als “versiering”, rondlopen?). Zelf begrijp ik dus niet waarom je zoiets zou (laten) aanvragen.

En dan nog dit. Ik weet echt niet of ik links of rechts ben, ik weet alleen dat ik vaak niet akkoord ga met onze linkse of rechtse vrienden. Wat mij de laatste tijd hindert is dat de linkse vrienden niets zeggen over de IS-dreiging terwijl ikzelf daar heel bang voor ben.

2 opmerkingen:

  1. de mensen spreken misschien niet over die bedreigingen, maar geloof me iedereen, jong en oud, is er wel wat bang voor.
    die bekroning in de Leopoldsorde, jawel er zijn mensen die met die kruisjes rondlopen, of ze aandoen bij speciale aangelegenheden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar zal ik dan eens moeten op letten (op die decoratie).

      Verwijderen