maandag 23 maart 2015

Rustige maandag

We deden vandaag onze wekelijkse boodschappen en kochten onder andere mosselen. Mosselen betekenen dat Roger ‘s avonds instaat voor het eten en dat ik dus veel tijd heb om te lezen. Het aprilnummer van Alternatif Bien-Être was een poosje geleden aangekomen maar ik had er nog geen tijd voor gevonden. Nu dus wel. Boeiend zoals altijd…. en dan vooral een stukje over een zekere dokter Charbonier die van mening is dat onze hersenen niet ons bewustzijn voortbrengen, maar dat ze eerder ons bewustzijn “capteren” (wat ik al lang beweer – ik spreek daar ook al over in “De Ivoren Toren” - maar ik krijg dan telkens te horen dat ik geen wetenschappelijke praat vertel). Jammer dat ik hier niet zo gemakkelijk zijn uitleg kan kopiëren (omwille van de speciale opmaak van dat elektronische tijdschrift).

De mosselen waren heel lekker. Na daarna nog een uurtje lezen in een boek van Agatha Christie terwijl ik van mijn blokje bittere chocolade genoot, bekeek ik “I, Mudd”. “Plezante” aflevering van Star Trek!

Geen vertaalwerk vandaag en ook bijna niets gedaan in het huishouden (ik vond dat ik vorig weekend al voldoende huishoudtaken had verricht Glimlach). Een rustgevende maandag dus. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten