donderdag 31 december 2015

Een dag als een andere of niet?


Tijdens onze brunch hoorden we dat een goede vriend van Dirk Lambrechts zaliger pas is overleden: Zjef is "maar" 70 jaar geworden. Hij is de zoveelste uit onze vroegere vrienden- en kennissenkring die overgaat. Een beetje akelig, dat oud worden!

We deden boodschappen bij Colruyt. Ons eerste werk daar is altijd van de aangeboden wijn proeven. Een dame die ook aan het proeven was, sprak mij aan: 'Ik zou het niet mogen doen, want ik krijg dan altijd meteen gezwollen voeten en handen'. 'Een allergie misschien?', vroeg ik haar. ' Daar zeg je iets! Ik heb hetzelfde met melk en gluten en daar ben ik inderdaad allergisch voor. Maar mijn dokter heeft nog nooit aan allergie gedacht in verband met wijn'. Eigenaardig!

Nadat we het poortgebouw hadden onder handen genomen en lege flessen hadden weggebracht, begon ik aan ons avondmaal. Terwijl we soep aten, stond de radio op: "Van Peel overleeft 2015". Het was de eerste keer dat Roger en ik naar de blijkbaar toch fel geapprecieerde Michaël Van Peel luisterden. Wijzelf vonden het maar niets: de radio ging snel uit!

Op dit moment zijn Nany en de kinderen oudjaar aan het vieren (niet samen). Wij niet: voor ons is dit een dag als een andere!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten