zondag 13 december 2015

Rustige zondag

Het heeft praktisch de hele dag geregend. Gelukkig (!?) had Roger nogal fel pijn in zijn been zodat we toch geen wandeling konden maken.

Maar... Eigenlijk is dat erg, want gisteren kreeg hij ook al zo weinig beweging. Ik bedenk soms dat rokers op een diner nog beter af zijn tegenwoordig: zij moeten wel even naar buiten als ze willen toegeven aan hun verslaving en buiten gaan ze sowieso even rondstappen terwijl ze genieten van hun sigaret. En dat terwijl de niet rokers binnen rond de tafel blijven zitten.

Volgens mij heeft Roger last van een pees- of een aderontsteking of zelfs een begin van flebitis (wegens te weinig beweging gisteren?): we hebben er dus heel veel calendulazalf op gesmeerd en Roger zegt dat het lijkt te helpen. Als het morgen niet beter is, stuur ik hem naar de huisarts: ik wil niet dat hij weer een embolie krijgt!

Het werd een hele rustige zondag: veel gelezen (onder andere in het jongste nummer van "National Geographic" over de vele Maria-verschijningen die me al heel lang intrigeren, en, in een mail van Luis Ruiz-Hoyo - volgens mij een van de beste schrijvers bij de KVLS, een verslag van de blijkbaar geslaagde poëzie-avond van gisteren), enkele mails beantwoord (nog niet allemaal) en deze avond lang aan telefoon gehangen met Nany. Ze kwam net terug van een kerstconcert en vertelde me over haar heimwee naar vroegere kerstfeesten. Ik begrijp haar!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten