zaterdag 5 december 2015

Het gewone leven

Vandaag wat opgeruimd: de voorbije dagen kregen we daar te weinig kans voor. Ook met Nany gebeld, die vond dat mijn plaats morgen bij onze dochter is (zij mag dan immers naar huis), om haar te helpen in het huishouden. Ikzelf redeneer helemaal anders: ik laat onze dochter, schoonzoon en de drie kindjes liever onder elkaar genieten van zulke feestelijke dag.  

Of ik dan volgende week zou inspringen, wilde Nany nog weten. Natuurlijk niet (tenzij ik word uitgenodigd): dochterlief  heeft een werkvrouw en schoonzoon is zo lief geweest vakantiedagen op te sparen zodat hij de hele maand december thuis kan blijven (wat ik allemaal zoveel jaren geleden heb moeten ontberen wegens minder mogelijkheden; en zelfs toen vond moeder het niet echt nodig mij te komen helpen, want “een vrouw moet dat allemaal aankunnen”: wat zijn de tijden veranderd)!

Ik denk echter dat Nany zich stiekem afvroeg of we morgen niet naar haar zouden komen. En nogmaals nee; dat gaan we niet doen: ik wil even rust!

Ook even met onze dochter gebeld. Elena leek veel rustiger vandaag maar bepaalde details gaven wel blijk van haar vrees om haar mama minder voor zich te hebben.

En vandaag ook geen mails beantwoord: mijn laatste vertaling heeft blijkbaar te veel gevraagd van mijn handen en ik heb weer last van een ontstoken pees in mijn linker pols.

Wel enkele blogs, die ik volg, bezocht en, eigenaardig, ik voel me heel betrokken bij die auteurs die ik meestal niet persoonlijk ken. Zoals deze bijvoorbeeld Bedroefde emoticon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten