donderdag 4 februari 2016

Snelle kroniek van deze dag

Elena en Matthias kwamen vorige nacht terug van hun reis met vake en moeke. Ik belde ze deze middag op. Een enthousiaste Elena begon me allerlei anekdotes te vertellen. Matthias, die aan het huilen was omdat zijn zus en niet hij de telefoon had opgenomen, antwoordde enkel met ja of nee op mijn vragen. 'Ik vind jou lief, oma', zei Elena me voor ze de telefoon aan haar broertje doorgaf. Schattig!

Roger had veel werk voor Heemkunde Groot Heers: deze avond algemene vergadering en hij moest zorgen voor de rekeningen en een fotopresentatie over de activiteiten van 2015. Het bestuur denkt eraan een nieuw boek uit te geven over de 12 deelgemeenten van Heers. Dat zal weer verbeterwerk met zich meebrengen voor mij en misschien gratis vertalingen, want er zouden interessante Franse teksten zijn opgedoken.

Boudewijn Knevels, aan wie ik tijdens de gedichtenavond had verteld dat Matthias zijn kinderstoeltje (gekregen van Boudewijn) niet wil ruilen voor een gewone stoel, had op de vergadering voor ons een tweede kinderstoeltje bij (voor Eva binnenkort). Heel fel bedankt, Boudewijn!

Het werd wel heel laat, vandaar deze snelle kroniek!

Ik las en hoorde vandaag over de Franse spellingshervorming. Dat wordt wennen!

En nee, met Pamfiel gaat het niet echt beter. Hij eet en drinkt een beetje maar lijkt nog steeds heel slapjes.

Het is koud en regenachtig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten