zondag 25 juni 2017

Zondag in Aubigny

Weer zo'n mooie dag: tussen de 20 en de 26°C en geregeld een briesje.
Vorige zondag leek Aubigny ons vrij doods voor 14;30 uur. Vandaag gingen we er al tegen 11:30 uur naartoe en het leek wel of de ene helft van de bevolking aan het aperitieven was terwijl de andere helft de mis bijwoonde. Wij wandelden wat rond, bewonderden nog eens de vele opmerkelijke gebouwen, bezochten een fototentoonstelling in de "maison François premier" en gingen uiteindelijk even de kerk binnen terwijl die bomvolle kerk na afloop van de mis leegliep.

Na een snel hapje op de camping reden we naar Clémont, op 16 km van Aubigny. Weer die typische huizen, veel vakwerk, een opvallend mooie kerk en een gemeentehuis in een vroegere molen.
Wel geen enkel café.


Foto's Roger
We hadden dorst, kwamen iets drinken op de camping, en reden daarna terug naar Aubigny. Daar bezochten we wat ik het "heemkundelokaal" noem waar deze zomer een tentoonstelling loopt over de handel in de stad in vroegere jaren.

Eigen foto
Deze avond aten we nog eens bij de tent (we hadden onlangs immers zoveel proviand gekocht). Daarna nog een rustgevende wandeling rond de vijvers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten