donderdag 15 juni 2017

Van Malonne naar Aubigny

Eigenlijk wilde ik al maandag vertrekken maar ja, er bleef nog zoveel te doen. Gisteren was het dan eindelijk zo ver.
Toen we de laatste keer naar een uitvaart gingen, vond ik de streek daar zo mooi dat ik eerst naar een camping in die buurt zocht. We vonden er een in Malonne en gisteren gingen we dus kijken, met de bedoeling daar misschien ooit met de kleinkinderen te kamperen.

De streek, die blijkbaar "Pays des vallées" wordt genoemd is inderdaad heel mooi, maar Haspengouw is even mooi. Al is het bij ons wel dichter bevolkt, minder heuvelachtig en minder bebost.
De camping, waar we heel vriendelijk onthaald werden, werd omringd door beboste heuvels en was heel rustig. Toch vond ik hem niet ideaal. De percelen waren vrij klein, er was te weinig schaduw, het sanitair sloot al om 23 uur en je moest je eigen toiletpapier meenemen naar de wc.

Dus besloten we deze ochtend nog eens naar Aubigny sur Nère te rijden. Een lange tocht (vrij veel verkeer, stortregens en bliksemschichten).
Iets over 18 uur kwamen we hier aan. Philippe ontving ons uitbundig, we bewonderden zijn nieuwe restaurant, dronken een biertje (het was 32°C) en gingen ons installeren op onze gebruikelijke, heel ruime en schaduwrijke plek.

Ik merk wel dat die installatie voor Roger heel zwaar wordt (ik vergeet telkens weer dat hij bijna zes jaar ouder is dan ik en mijn rug weet er ook al van).
Probleem dus... Een chalet moet je op voorhand reserveren (minimum voor 2 dagen in het laagseizoen en voor 5 dagen in het hoogseizoen); een hotel kun je meestal gemakkelijk voor 1 of 2 nachten boeken maar staat ons niet echt aan en de reis volledig op voorhand plannen nog minder.

1 opmerking:

  1. BlueHost is ultimately one of the best hosting provider for any hosting services you might require.

    BeantwoordenVerwijderen