zondag 18 juni 2017

Rustige zondag in Aubigny sur Nère

Toen we hier vorige donderdag aankwamen, schreven we ons in voor twee nachten maar uiteindelijk verlengden we ons verblijf telkens met één nacht: ik geloof dat we echt beginnen op te zien tegen dat inladen en uitladen. Trouwens, ik merkte dat Roger vandaag tijdens onze "siësta" googelde naar minicaravans tweedehands.
Morgen zouden we echter verder trekken. Niet naar Spanje vrees ik: daar worden temperaturen van boven de 40°C verwacht.

Deze ochtend waren het vooral de talrijke vinken die ons wakker maakten met hun "suskewiet-geroep". Er zijn er opvallend veel op en rond de camping.

Na onze brunch besloten we nog eens naar Aubigny te lopen langs de vijvers en de Nère. Ondanks de 32°C die we toen bereikten, werd het een heel mooie wandeling van 40 minuten, ook dankzij de vele schaduwplekken. Want daarbuiten was het echt te warm.
Het werd een beetje zoeken naar de weg tussen al die naaldbosjes maar weer hielp mijn smartphone ons.

Aubigny was bijna even doods als Bourges op een zondag drie jaar geleden. Iets over 14:30 uur echter begonnen er zich enkele mensen te installeren op de terrasjes. Wel opvallend minder dan door de week.
Wij hadden dorst en vonden dat we een biertje hadden verdiend.
Vorige jaren was het me niet zo opgevallen, nu wel: hier lopen heel veel dikke mensen rond! Eten ze te veel "viennoiseries" (die je trouwens bijna overal kunt kopen)?

Na een uurtje keerden we terug naar de camping maar nu via de gewone weg. Ook ongeveer 40 minuten gelopen.

We rustten wat, lazen een beetje, googelden wat, ik kreeg een oproep van Nany die me vroeg haar nog eens een berichtje te sturen: ze had iets laten veranderen aan haar gsm en nu zou het moeten lukken. Ze kreeg gelijk. Bij haar was het even warm als hier.

We dronken, na nog een korte wandeling op de camping zelf, nog een biertje, picknickten uiteindelijk bij de tent, ruimden op, praatten wat met onze nieuwe buren die evenals wij heel enthousiast zijn over deze camping, en maakten nog een wandeling in de buurt.

1 opmerking:

  1. Aan iedereen die me vroeg waarom het hier zo stil is: we zitten een poosje bewust zonder wifi. Later dus echt heel veel meer.

    BeantwoordenVerwijderen