zondag 3 september 2017

Gegratineerde spitskool

Ik zou eigenlijk een paar mails moeten beantwoorden maar, vrienden, dat zal voor morgen of misschien zelfs pas overmorgen zijn: morgen wordt weer een drukke dag.

Een bepaalde vriendin wil ik wel graag nu via deze blog beantwoorden. Ze vroeg me in een mail wat ik bedoel met gegratineerde spitskool.

Dat is uiteraard weer iets dat ik zelf in elkaar heb geflanst... en onze vrienden bleken deze middag dat doodeenvoudig gerecht heel fel te appreciëren.

Ik maakte het zo klaar (voor 4 personen dus):

Gisterenavond kookte ik heel veel (bijna twee stuks) in reepjes gesneden spitskool en een paar aardappelen (2 niet te dikke) gaar in heel licht gezouten water. Ondertussen bakte ik gemengd gehakt, vier lookteentjes en een gesnipperde ui in olijfolie met een beetje peper en heel weinig zout.
Toen alles gaar was, ging in een ovenschotel eerst een laag vlees, daarna de snel en niet te gepureerde groenten waar ik een scheutje amandelmelk, een klontje boter en wat nootmuskaat had bijgedaan, en daarop vrij veel geraspte kaas. Daarna ging de schotel in de koelkast.

Vandaag schoof ik die schotel in de oven, waar hij opwarmde en gratineerde terwijl we soep aten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten