woensdag 6 september 2017

Goed gevulde dag

Tijdens ons ontbijt (nee, geen brunch vandaag: we moesten naar de vergadering van WO I) zag ik een eekhoorntje rondhuppelen. Ik wilde er nog een foto van maken maar de tijd ontbrak. Roger wil die diertjes liever niet in de tuin (omdat ze zijn noten stelen), ik vind ze zo mooi... en vermits we geen noten zullen hebben dit jaar zijn ze welkom!

Zware vergadering maar iets korter dan normaal. Alle resterende affiches nagekeken en afgesproken dat iedereen me toch lang voor 15 september zijn opmerkingen bij het boek doorstuurt: er moeten echt nog te veel aanpassingen gebeuren.

Rond 11:45 uur waren Roger en ik terug thuis en, nadat ik een eerste wasmachine liet draaien, werkte ik voort aan "ons" boek, terwijl ik toch wat kaas en een sinaasappel at bij wijze van middagmaal.

Tegen 13:30 uur - ik had eerst de was te drogen gehangen -  vertrokken we naar Herk de Stad. "Onze zieke" revalideert daar nu.

Ze sliep zo diep en vredig toen we aankwamen... dat we besloten haar te laten slapen. Zelf wandelden we naar het centrum (via een kleine omweg zodat Roger toch enige beweging zou hebben) en dronken een biertje op een terras terwijl we herinneringen ophaalden aan een uit het oog verloren kameraad die vroeger daar vlakbij woonde.

Eigen foto
Tegen 16 uur liepen we terug naar het revalidatiecentrum. Nu lag "onze zieke" niet meer op haar kamer... maar we troffen haar, met dochter, kleinkinderen en echtgenoot in de tuin waar we nog een hele poos vertoefden, genietend van de laatste spaarzame zonnestralen (je voelt echt de herfst aankomen).

Ik vond dat ze er veel beter uitzag. Oké, de revalidatie zal waarschijnlijk maanden in beslag nemen maar echt, ik merkte al een meer dan subtiel verschil met vorige keer.

Iets voor 17 uur zijn we vertrokken. Roger zou vandaag voor het avondmaal zorgen en dus wilden we mosselen kopen.

Terwijl Roger die klaarmaakte, heb ik een tweede wasmachine laten draaien, verder gewerkt aan "ons" boek, en een heel oude Limburgse monografie gezocht voor Hector Van Oevelen (die ik niet persoonlijk ken) die me er in een mail had naar gevraagd. Ik veronderstel dat hij mijn adres had van Jan Gerits.

Na de lekkere mosselen en het te drogen hangen van de was, voortgewerkt aan die drukproeven waarmee ik rond 22:30 uur klaar was.

Daarna kreeg ik al de correcties van Roger doorgestuurd. Ik heb er, op iets meer dan een dik uur tijd, nog maar een derde kunnen van verwerken maar het valt op: hij merkt fouten op die ik niet opmerk en vice versa.

Als ik dus ongeveer 4 uur uur nodig heb om de correcties van één lid te verwerken, betekent dat 8 maal 4 uur voor ik alle bemerkingen heb doorgenomen. Vier overvolle werkdagen dus!

En onze andere verplichtingen zijn echt nog niet achter de rug! 😓

Geen opmerkingen:

Een reactie posten