zaterdag 16 september 2017

Welgekomen hulp van onze achterbuur

Onze stoep zag er weer niet uit: vol mos en onkruid. Roger kan het wieden niet bijhouden, de veelvuldige regens hadden ons nog geen kans gegeven de onlangs gekochte (toegelaten) herbicide te gebruiken en ikzelf had wel wat anders te doen.

Vandaag zouden we echter die stoep aanpakken. Roger wilde eerst het grootste deel mos en onkruid wieden om daarna eindelijk nog eens te spuiten. Ikzelf had niets speciaals op mijn programma staan, dus wilde ik hem wel helpen (al zag mijn rug er tegen op: onze stoep is enkele tientallen meters lang).

Terwijl we daarmee bezig waren, kwam onze achterbuur (de echtgenoot van onze Italiaanse buurvrouw) voorbijgereden. Hij stopte even voor een babbeltje en raadde ons aan herbicide te gebruiken in plaats van onze rug zo te martelen.

Hoewel... al pratend kwam hij tot de conclusie dat we inderdaad best het grootste deel mos verwijderden alvorens te spuiten. 'Ik kom seffens even langs met een blazer en blaas jullie "oogst" bij elkaar zodat je het onkruid alleen nog moet opscheppen,' beloofde hij.

Inderdaad, een half uurtje later, wij waren pas klaar met ons werk, verscheen hij weer.
En... hij blies ! Ik stond echt in bewondering voor dat (heel oude, legde hij uit) blaastoestel van hem!

Hadden wij maar zoiets... maar het is heel duur, zegt Roger dan weer, die vreest dat een tweedehandstoestel niet even performant is.

In een mum van tijd was onze achterbuur klaar en kon Roger het hoopje mos en onkruid in de groene container scheppen. Buurman drong aan: 'En nu meteen spuiten met herbicide, en binnen een paar dagen spuiten met javel.'

Ik had ondertussen even de buienradar op mijn smartphone geraadpleegd: het was toen 15:00 uur en het zou om 16:15 uur beginnen lichtjes te regenen. Dat zei ik tegen buurman. Hij keek op zijn eigen smartphone en besliste: 'Die paar druppels kunnen geen kwaad: spuit maar!'

Wat Roger dus deed.

Daarna vond ik dat we een Orval hadden verdiend op het terras van De Kluizenaar...  waar we geen regen hebben gezien. Als het hier al enkele druppels heeft geregend, was daar niets van te merken toen we thuiskwamen.

2 opmerkingen:

  1. en wij hebben al weer een stortbui gehad. Zo erg dat het binnen stroomde waar we overdekt petanque aan spelen waren.

    BeantwoordenVerwijderen