maandag 6 november 2017

Hard gewerkt en lekker gegeten vandaag!

Deze ochtend bracht Roger de platte autoband naar de garage voor hij naar Opheers reed om van daar uit nog te helpen zaken af te halen voor "onze" nakende receptie. Ikzelf bleef thuis: ik zou toch niet veel kunnen helpen.
Ondertussen nam ik de vroegere kamer van onze dochter onder handen, want daar logeren volgende vrijdag onze genodigden.

Roger kwam terug rond 12 uur, moest om 13 uur terug naar Opheers en ik vermoedde dat we onze boodschappen niet vandaag zouden kunnen doen. Dus keek ik na wat ik allemaal in huis had voor het avondmaal. Eerst was ik van plan geweest met een resterende venkel en gekochte gamba's iets in elkaar te flansen, maar als we geen gamba's konden kopen, moest ik wel iets anders bedenken.
Omdat ik toch niet meteen op een idee kwam, maakte ik de badkamer, de gang op de verdieping en de trap schoon (dom van mij, want twee kamers per dag is te veel voor mijn rug).

Ik was net terug beneden toen Roger aankwam. Hij was voorlopig niet meer nodig in Opheers. We konden dus wel onze boodschappen doen (nadat we eerst langs de garage reden waar ze de herstelde autoband weer installeerden) en... ik kon deze avond mijn idee voor die venkel en die dikke garnalen uitwerken.

Ik heb gebruikt:

1 venkel
200 gram gamba's
1 dikke ui
200 gram kerstomaatjes
2 teentjes knoflook
olijfolie
1 blokje visbouillon
1 glaasje droge sherry
peper, tijm, 1 laurierblad (geen zout omdat het bouillonblokje al zout genoeg was)

En dit heb ik daarmee gedaan: 

Ui, look en venkel fijngesneden
Olijfolie verwarmd
Ui, look en venkel erbij gedaan
Sherry erbij
Toen de venkel ongeveer gaar was, tomaatjes, garnalen, peper, tijm en blaadje laurier toegevoegd
Nog even opgewarmd

Ik heb dat opgediend met notenbrood na een soep die ik maakte met een rest spitskool en een rest knolselderie. We vonden het allebei heel lekker allemaal!

Net toen ik wilde beginnen aan mijn uurtje lectuur in de relax kwam er een vertaalopdracht binnen. Daar heb ik dan maar een groot deel van de avond aan besteed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten