woensdag 29 november 2017

Koud, regenachtig en toch...

Ik hou niet van de winter en deze dagen lijkt het wel of we erin zijn beland. Heel koud en bijna constant regen vandaag! Uiteraard weer te weinig beweging voor Roger (en voor mij ook dus). Ik heb echt geen zin om buiten te komen.

Toch gingen we enkele exemplaren van "Kleine Heerse verhalen uit de Groote Oorlog" leveren aan mensen uit de buurt die een boek hadden besteld maar niet afgehaald. Dat leverde een paar interessante gesprekken op over vroeger.

Daarna even (en eindelijk) gebeld met onze zieke Matadi-vriend. Hij had heel veel te vertellen.
"Tussendoor" wilde Roger nog enkele boodschappen doen in Sint-Truiden. Hoewel ik niet hou van zoveel bezigheden op één dag, gaf ik toe: dat zou hem de gelegenheid geven nog even te bewegen.

Na het avondeten (dat we aten toen Roger terugkwam van een dokterscontrole), terwijl Roger naar een vergadering was van de cultuurraad, een lang telefoontje van Nany die had vernomen dat ik naar onze gemeenschappelijke vriend had gebeld.

Ze heeft het weer heel druk. Toen ik vertelde dat ik genoot van de (relatieve) rust deze dagen, zei ze dat ze niet dacht dat ik graag altijd thuis zou blijven om alleen met dat huishouden bezig te zijn. Waarop ik antwoordde dat ik wel andere zaken zou doen dan met dat huishouden bezig te zijn. Om me meteen te realiseren dat ik daar in feite toch heel veel tijd in steek! Zo heb ik deze avond nog eens een klein uur staan strijken (oké, het was weer lang geleden) terwijl Roger vergaderde en na het telefoontje van Nany.

O ja, tijdens onze boodschappen ontmoetten we dochter A van onze vrienden L en P. We voerden een vrij lang gesprek over vooral onderwijs. Haar kinderen gaan naar een Freinetschool. Ze vertelde hoe het daar ongeveer aan toe gaat en er kwamen bij mij vage herinneringen boven (ik heb daar heel lang geleden over moeten schrijven, na opzoekingen uiteraard, voor een cursusboek van Educatel).

Deze avond heb ik weer gezocht naar de essentie van die Freinetscholen (nee, ik ben niet naar de zolder geklommen om te zoeken naar een exemplaar van die cursus). Ik vond onder andere dit online. Heb ik het mis als ik denk dat het gewone basisonderwijs daar een beetje naartoe neigt tegenwoordig?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten