maandag 26 april 2021

Censuur

Gisteren een lang telefoongesprek met dochterlief en de kindjes. 'Denk eraan op tijd verzamelen te blazen, hé mama', grapte onze dochter. Ik wil inderdaad nog steeds heel graag en zo snel mogelijk samenkomen met de kinderen en de kindjes. In open lucht uiteraard... maar de temperatuur blijft zo fris! Onze dochter beweert dat het zelfs met 14°C in de schaduw echt te doen is op hun terras. Ook voor oude mensen zoals Roger en ik?

Komaan dus, we zullen daar heel snel werk van maken, desnoods met dikke truien! 

Maar eerst komt er de verjaardag van Nany. Vorig jaar zei ze nog dat ze voor de 90 jaar, die ze nu wordt op 10 mei, een feestje wilde geven. Helaas, ondertussen is ze al blij genoeg omdat broertje en wij het vlak voor haar verjaardag zo zullen regelen dat we samen met haar een (hopelijk overdekt en verwarmd) terrasje doen. We zullen dan net met z'n vieren zijn, zoals de maatregelen het voorschrijven. Zeggen dat ik hoopte daar zus en schoonzusje bij te hebben, maar dat mag niet (en zij zullen dus op een ander moment Nany moeten gelukwensen).

Ondertussen kabbelt het leven echter voort. Onlangs nog naar Crèvecoeur geluisterd maar daar kan ik geen link meer naar plaatsen wegens gecensureerd op YouTube. Maar ook een interview met dokter Perronne, dat ik wilde volgen op YouTube, bleek verwijderd. Die censuur is toch niet meer normaal? Het lijkt er serieus op dat elke divergerende mening aan banden gelegd wordt!

Af en toe kijk ik toch nog eens naar "De afspraak" of "Terzake" en daar krijg ik telkens hetzelfde gevoel:  deelnemers die (meestal) heel fel letten op hun woorden om zeker politiek correct te blijven! Wat een verschil met debatten op Franse tv-zenders!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten