vrijdag 2 april 2021

Paasdagen

Het is Goede Vrijdag vandaag. Vorige jaren (niet in 2020) begon rond deze tijd een drukke maar gezellige periode voor ons. We vierden Pasen samen met de kinderen, kindjes en Nany. 

Pasen is voor mij altijd het belangrijkste christelijke feest gebleven en, hoewel de laatste jaren een bezoek aan de kerk achterwege bleef, hechtte ik veel belang aan dat samenkomen. Dit jaar wordt het weer een stille Pasen,  Onder ons tweetjes en vermits Roger Pasen niet echt een feestmaal ('We eten immers elke dag lekker', zegt hij) waard vindt, wordt het zelfs een doodgewone dag. Opnieuw naar de kerk gaan is natuurlijk ook uitgesloten tijdens deze lockdown. 

Ik hoop echter dat de kinderen er toch een beetje speciale dag van zullen maken, ook al heeft de christelijke dimensie ervan geen belang meer voor hen (en ik hoop dat we in mei eindelijk nog eens allemaal samen kunnen komen). 

O ja, ik had een vreselijke droom vorige nacht. We zouden op een vrijdag iemand op bezoek krijgen, de volgende dag verwachtten we Hendrik, Debby en Zeger die bleven logeren en  's anderendaags zouden we samen naar  dochterlief en naar Nany rijden. De eerste bezoeker gingen we afhalen en die bleek klaar te staan met zijn koffertje: hij had begrepen dat hij hier zou logeren terwijl wij dachten dat hij 's avonds terug naar huis zou gaan. De rest van mijn droom heb ik doorgebracht met uitzoeken waar ik iedereen te slapen zou kunnen leggen en hoe we die drukte zouden beheren. Tot ik weer besefte dat ik droomde en opgelucht wakker werd. 

Blijkbaar ben ik echt bang om ons vroegere drukke leven te moeten hervatten!😊

Het is opnieuw ijskoud!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten