dinsdag 20 april 2021

Vegetariër worden?

Ik krijg de laatste tijd steeds vaker filmpjes voorgesteld over mishandeling van dieren in slachthuizen (al vind ik, eerlijk gezegd, het slachten op zich al een mishandeling). Nee, deze keer is het geen toeval: ik stel me daar al jaren vragen over. 

Roger en ik hebben jaren geleden een hele tijd praktisch geen vlees gegeten (we eten er nog steeds niet veel van). Maar de vegetarische gerechten die ik bereidde stonden ons nooit 100% aan. Vlees is immers lekker (uiteraard voor wie er van houdt, en daar hoor ik bij) en vleesvervangers benaderen nooit echt de smaak ervan. Plus: je kreeg heel snel een gebrek aan onder andere vitamine B12 en ijzer. "Kreeg", want de laatste tijd wordt daar meer rekening mee gehouden bij de bereiding van vleesvervangers.

Onlangs had ik daar een gesprek over met onze vegetarische schoondochter Debby. Praktisch voor elk gerecht dat ik aanhaalde had ze een vegetarisch "vervang"-idee... behalve voor stoofschotels. Inderdaad, ik ken zelf ook niets dat de smaak van vlees benadert dat uren in een stoofschotel heeft gesudderd!

Dus blijf ik vlees eten... met telkens toch een schuldgevoel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten