maandag 5 april 2021

Gevoelstemperatuur in Heers: -5°C...

... verscheen zopas op het scherm van mijn gsm. En het heeft serieus gesneeuwd op deze paasmaandag!

Ongewoon, hoewel... ik herinner me een Paaszondag, veel meer dan 20 jaar geleden (want we woonden nog niet echt hier maar verbleven hier wel praktisch elk weekend) waarop het ijskoud was en we op een sneeuwtapijt naar de kerk liepen, Nany, de kinderen en ik (Roger gaat al veel langer dan ik niet meer naar de kerk). 

Nany bracht toen zoals gewoonlijk hier het paasweekend door maar dat jaar was het echt niet van de lente genieten voor haar: we zaten de hele tijd rond de kachel (we hadden toen nog geen centrale verwarming) omdat het echt te koud was om wat dan ook buitenshuis te ondernemen. 

Ik weet dus niet of het echt zo ongewoon is maar vraag me wel af waarom bij de Coronamaatregelen geen rekening werd gehouden met de temperatuurschommelingen in dit land. Op een dag als vandaag was het niet te doen volgens mij om "gezellig" met vier mensen in de buitenlucht samen te komen!

2 opmerkingen:

  1. Het is geen uitzondering....herinner mij nog een Paasvakantie aan zee, een Paasvakantie in Zwitserland....Aprilse grillen....

    BeantwoordenVerwijderen