vrijdag 30 juli 2021

Bizarre ontmoeting

Vandaag nog eens genoten van de tuin van Stephane Malais in Heks. Hoewel er regen was voorspeld, zaten we daar heel gezellig en droog.




De eerste regendruppels vielen pas aan het einde van ons gesprek met een vrouw die ons had aangesproken terwijl ik aan de arm van Roger terug naar onze auto strompelde.

Ze kwam ook van bij Stephane Malais en sprak ons dus zelf aan. Bleek dat ze ook uit het Leuvense afkomstig is (ook, want ik herinner jullie eraan dat ik in Leuven ben geboren) en sinds enkele jaren in Heks woont. Ze vertelde ons zowat heel haar leven en vooral uitgebreid over haar fysieke en mentale kwalen waar haar nieuwe dorpsgenoten weinig begrip leken voor te hebben. Ook sprak ze vol lof over de "pastoor van Heks", Marc Lateur. Ik vond die vrouw iets fascinerends hebben maar ik voelde Roger denken: 'Haal haar niet te fel aan hé!' Het bleef dus bij een beleefde babbel maar die bizarre ontmoeting blijft door mijn hoofd spoken!

5 opmerkingen:

  1. Er is iets mis met de manier waarop u de laatste tijd foto's post. Op een smartphone worden ze, wanneer je erop tikt, zo weergegeven dat je slechts een klein stukje ervan ziet en moet gaan scrollen om de rest van de foto te bekijken. Er is ook een zwarte kader (of achtergrond) rond elke foto. En uitzoomen werkt niet, inzoomen wel maar dat maakt het probleem natuurlijk alleen maar erger.

    Vroeger was het zo niet, toen kreeg je meteen de volledige foto beeldschermvullend te zien. Wanneer de verandering voor het eerst merkbaar was, weet ik niet precies, maar ik stoor me er al een hele tijd aan, ik zou zeggen enkele maanden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei, ik doe het net op dezelfde manier als vroeger! Zelf ken ik daar niets van. Zodra ik de kans heb, vraag ik aan een van de kinderen aan wat dat kan liggen! Maar nogmaals, ikzelf doe niets anders dan wat ik altijd deed! Sorry voor het ongemak!

      Verwijderen
    2. Ik heb het even nagekeken op mijn eigen smartphone, maar bij mij is alles normaal! Dus begrijp ik niet wat er aan de hand is! Zodra ik de kans krijg, vraag ik hulp!

      Verwijderen
    3. Zopas gehoord dat andere mensen hetzelfde probleem hebben. Het zou aan Chrome liggen, denkt onze zoon, maar Roger en ik gebruiken ook Chrome en hebben het probleem niet. Ik zoek verder naar een oplossing!

      Verwijderen
    4. Ik heb hetzelfde probleem opgemerkt op andere blogs maar heb nog steeds niet gevonden hoe eraan te verhelpen!

      Verwijderen