donderdag 17 juni 2010

Groot Gelmen en kersen

Ondanks weer een vrij drukke dag gingen we een klein uurtje wandelen in en rond Groot Gelmen. Dat is een deelgemeente van Sint-Truiden, maar het aangrenzende Klein Gelmen is dan weer een deelgemeente van Heers.
De straat waar we vertrokken is nogal druk, maar zodra we de velden inliepen, ervoeren we weer de typische, zalige rust van deze streek. We hoorden alleen merels fluiten, af en toe een kraai roepen, en zagen nu en dan een fazant of een konijntje wegvluchten, én een kievitsmama wanhopig naar haar kuiken zoeken. We hebben de ‘kwakkebol’, zoals ze hier een vogeltje uit het nest noemen, gezien, maar uiteraard konden we hem niet terugbezorgen aan zijn kievitsouders:-(

In de malse weiden langs het nu eens klimmende en dan weer dalende pad graasden luie koeien. Hier en daar had je echt mooie vergezichten, en vanop de top van een heuvel konden we zelfs de ‘terrils’ van Beringen zien.

Ik kreeg (zoals zo vaak) een beetje honger, maar de natuur voorzag in een zoet hapje: Roger plukte enkele kersen van een wilde kerselaar die langs het pad groeide. We liepen trouwens ook langs boomgaarden en zagen dat de kersenpluk begonnen is.

En na ongeveer drie kwartiers kwamen we weer in die drukke straat uit. Waar we een zeer eigenaardig huis tegenkwamen:

P6174854 (Foto Roger)

Ook in onze wei heeft Roger een paar dagen geleden kersen geplukt. Nee, we hebben geen kerselaar (onze overburen hebben er zoveel en we mogen plukken zoveel als we willen, alleen zijn het bij hen nogal late kersen, dus die zullen we dit jaar missen als we binnenkort op reis gaan).

In onze wei hangen echter kersenboomtakken van een andere buur over de afrastering en van overhangende takken mag je plukken zonder dat je diefstal pleegt. Wel, ik vond de wilde kersen van deze middag lekkerder (misschien omdat ze minder zoet waren?) dan de kersen ‘uit onze weide’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten