zaterdag 19 juni 2010

Heeft Kip ons verlaten?

Al een paar dagen kwam Kip niet opdagen terwijl wij ontbeten. Ik maakte me niet te veel zorgen: het gebeurt nog dat ze een dag overslaat. Er zijn immers voldoende wormen enzovoort te pikken rondom het huis. Hoewel, deze kip is heel aanhankelijk en het verwonderde me wel dat ze nooit eens meer kwam tikken tegen de tuindeuren van de keuken.
Vandaag was ze weer niet op de afspraak, en nu werd ik wel ongerust. Ik heb ze nog even geroepen, gerammeld met een blik zaden (daar komt ze meestal onmiddellijk op afgelopen), geen reactie!

Roger heeft onze weide doorzocht: ze is nergens te vinden.

Nu hebben we wel, naast de weide, waar Kip meestal rondloopt en waar ze ook haar slaapvertrek heeft (een vroegere stal), buren die tientallen hennen houden, en enkele hanen. Zou Kip een amoureus avontuurtje begonnen zijn met een van de hanen?
We hebben nergens een doorgang gevonden tussen onze wei en de ‘hof’ van onze buren, maar we hebben al wel ooit – toen we nog onze haan Charlie hadden - een van hun kippen in onze weide ontdekt. Als kippen van bij hen naar ons kunnen, kan het omgekeerde natuurlijk ook. Hopelijk is dat de uitleg en komt Kip snel terug om tegen onze ramen te tikken!

Want ik mis haar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten