vrijdag 25 juni 2010

Zwarte kapel, erwten en gebedswake

Roger had gelezen dat er instandhoudingswerken waren uitgevoerd aan de zwarte kapel in Heers, tegenover het kasteel. We reden er naartoe om enkele foto’s te maken. P6254975

P6254978 (Foto’s Roger)

Daarna hebben we een poosje gewandeld in de buurt: je hebt daarboven een mooi uitzicht op het kasteel, de kerk, Veulen, enzovoort.

P6254981

kasteel van Heers (foto Roger)

P6254979

Veulen (foto Roger)

En we gingen ook nog even wandelen in het bosje tussen Klein Gelmen en Mettekoven. Het was immers weer rond de 30°C en dan stap ik liever in de schaduw. De terugweg verliep echter buiten het bosje, en dat werd zweten! Op een zeker ogenblik stapten we langs een veld en Roger vertelde me dat wat ik zag erwten waren:

P6254985 (foto Roger)

Deze avond gingen we in Sint-Truiden naar de gebedswake voor Gil Claes.

Ik heb al mensen weten overlijden in Leuven, in Antwerpen, in Poperinge, in Brussel, enzovoort, nergens heb ik ooit een gebedswake meegemaakt. Hier in Limburg lijkt dat de traditie, op de avond voor de uitvaart. In zekere zin is dat praktisch: als je niet kunt naar de begrafenis gaan, kun je nog steeds de avond ervoor laten blijken dat je meeleeft met de familie (en dat is nu voor ons ook het geval: morgen vieren we het huwelijk van ons nichtje Annelies).
Het was een sobere, mooie en zeer zinvolle dienst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten