vrijdag 6 augustus 2010

Gegratineerde witloof met spaghetti

Onlangs, bij een vriendin van mij, had ik voor het eerst een combinatie van witloof en deegwaren gegeten en dat bleek ontzettend lekker te zijn.
Vandaag wilde ik weer iets in elkaar flansen waarbij ik die sterke schapenkaas zou kunnen gebruiken die we in Calatañazor hadden gekocht, en de witloof die we in huis hadden.

Voor ons beiden heb ik gebruikt: 

- 120 gram volkoren spaghetti

- 2 dikke stronken witloof

- 200 gram gekookte ham in blokjes

- een beetje olijfolie

- een beetje saffloerolie

- een half brikje sojaroom

- 3 eetlepels bloem

- water

- zout, peper, nootmuskaat

- een vierde blokje groentebouillon

- ongeveer 75 gram schapenkaas

En zo heb ik het klaargemaakt:

Ik heb tegelijkertijd de spaghetti laten koken in licht gezouten water en het in reepjes gesneden witloof laten sudderen in olijfolie.

Alles ging in een ovenschotel, met tussen de groenten en de deegwaren een laagje ham.

De kaassaus heb ik gemaakt met saffloerolie,  bloem, water (Roger lust geen melk), bouillonblokje, peper, nootmuskaat, sojaroom en schapenkaas.

Nadat ik de saus over het gerecht had gelepeld, is alles tijdens een klein half uurtje in de oven gegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten