zaterdag 14 augustus 2010

Overbroek

Ja, we proberen eindelijk weer elke dag even te wandelen. Gisteren was dat in het mooie Borgloon, maar daar hebben we een beetje overdreven: meer dan een uur was iets te veel voor mijn voet.
Vandaag wandelden we een goed half uurtje in de buurt van het prachtige natuurreservaat Overbroek (ja, zelfs dat hebben we hier in de buurt).

P8145711 (Foto Roger)

Ik weet dat je in het reservaat een rietveld en een zeggeveld,  watermunt, gele lis, wilde orchidee, engelwortel en andere waardevolle plantensoorten vindt. De Herk, die vanuit het nabije Rukkelingen (deelgemeente van Heers) naar de Demer stroomt, doorkruist het natuurgebied.

Maar vandaag zijn we er dus niet in geweest, gewoon erlangs gewandeld. Wel heb ik genoten van het zicht op het reservaat, van de wilgen, de notelaars, de appelbomen, van de lome koeien in een wei, van de rust. En we hebben geluk gehad: het was een regenachtige dag maar tijdens onze wandeling scheen de zon en was de temperatuur heel aangenaam lauw.

Ik dacht weer dat het hier in feite bijna (als niet even) mooi is als op bepaalde plekken in Frankrijk (niet als in het Spaanse Aragon, want veel minder ruig, veel zachter). Maar ja, alles is hier wel veel kleinschaliger…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten