woensdag 27 juli 2011

Persmededeling met betrekking tot het zinloze geweld in Noorwegen

Ik kreeg vandaag volgende persmededeling via e-mail aan. Natuurlijk heb ik er nooit aan getwijfeld dat er geen enkele link bestaat tussen Anders Breivik en de “Tempeliers” waarvan enkele van onze vrienden lid zijn, maar omdat ik weet dat andere mensen in mijn omgeving begonnen te twijfelen, neem ik de tekst hier even over:

De OSMTH Priorij van België, het nationale orgaan van de Internationale Orde van de Tempel van Jeruzalem (Tempeliers) sluit zich heel uitdrukkelijk aan bij de belangrijke (Engelstalige) open brief die de Internationale Orde verspreid heeft op 24 juli ll., waarvan de tekst in bijlage, tezamen met een vertaling in het Nederlands en waarvan de inhoud hierbij integraal als opgenomen beschouwd wordt.

De terrorist van Noorwegen, de heer Anders Breivik,  heeft geen enkel uitstaans met onze Orde OSMTH.

In zijn manifest “2083 A European Declaration of Independence” van ruim 1.500 bladzijden beweert hij blz. 812 en volgende lid te zijn van een Tempeliersgroep met de naam PCCTS (Pauperes Commilitones Christi Templique Solomonici), die hij wel bladzijden lang in detail beschrijft, maar hij noemt geen enkele naam van andere zogenaamde leden, noch nationaal, noch internationaal. Hij noemt hen allen “Anonymous”.

De terrorist vermeldt in zijn manifest het zogenaamde “Croix Patée”, een Tempelierskruis uit de middeleeuwen, en een foto van zichzelf met op zijn kleding iets wat moet doorgaan als Tempeliermedailles. Vaststaat dat dit géén OSMTH medailles zijn.

De leden en het bestuur van onze Priorij zijn van oordeel dat de bevolking in ons land moet weten dat OSMTH geen enkele binding heeft met de heer Breivik’s beweringen, doelen en daden. Hij is NU geen lid van onze Orde en is ook nooit in het verleden lid geweest van OSMTH – Knights Templar International.

Het zou ons verheugen als U deze persmededeling zou willen opnemen.

Steeds bereid tot het verschaffen van eventuele gewenste aanvullende inlichtingen.

Met vriendelijke groeten,

Chev. Leo Thys, GOTJ

Prior, Priorij van België VZW

Vlinderweg 19

2360 Oud-Turnhout

Telefoon: 014/70.42.17

thys.leo@telenet.be

Website: www.osmth.org

Non Nobis, Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo Da Gloriam

(psalm 115, vers 1)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten