zondag 10 juli 2011

Zondagse barbecue, oldtimers en problemen met Word

Tijdens ons ontbijt vroeg Roger me welke de plannen waren voor vandaag. Ik had geen plan. Alleen wilde ik een rustige barbecue tegen het einde van de middag en hoopte ik dat de aangekondigde regen zou uitblijven!

Hij bleef uit! Glimlach En iets na 17 uur zaten Roger, Zeger en ik op het terras te genieten van een biertje of Tinto de Verano. Het was druk in ons dorp: we hebben meer dan vijftig oldtimers zien passeren. Waarschijnlijk een reünie in het kasteel?

We hebben lekker gegeten (maar voor mij is een barbecue telkens te copieus: ik had me zo verlekkerd op de worsten enzovoort die we bij uitzondering hadden gekocht, maar ik heb amper 1 halve witte pens opgegeten)! Er werd weer veel gepraat (onder andere hadden de mannen het over Nicola Tesla , van wie ik tot gisteren niets afwist!) en gelachen.  In de tuin deden de vogels (en vooral de merels) hun best, het was echt gezellig! Jaja, broer en zus van Zeger, jullie hebben sfeer gemist!

En daarna was het tijd om Zeger naar het station te brengen.

Gisteren, nog voor Roger Zeger ging afhalen, had ik gebeld naar de vrouw van onze pas overleden vriend uit Congo. Zij geraakt immers niet meer aan de bestanden van Frank, en net daar kon ze mijn mail vinden met de uitnodiging voor onze volgende Matadi-reünie. Ik had haar beloofd de uitnodiging per post op te sturen.

Maar Word vertoonde problemen. Toen ik een eerste tekst wilde opslaan, hing het programma op. Ik kon niets bewaren, niets meer wijzigen, niets meer doen. De PC opnieuw starten bracht geen oplossing: dat heb ik 2 keer geprobeerd, en daarna Roger (die niet leek te geloven dat ik alles al had geprobeerd) nog zeker 2 keer. Ik mailde dus naar onze drie computerspecialisten, hopende dat een van de drie kinderen mij een oplossing zou bieden. Zeger heeft al gemaild dat hij niet wist wat er aan de hand kan zijn. Hendrik en Elvira hebben mijn mail blijkbaar nog niet gevonden. Vervelend, want zonder Word ben ik echt ontriefd (en zeker wat mijn vertalingen betreft)! Even wilde ik de brief, die ik wil per post opsturen naar die weduwe, naar Roger mailen zodat hij die kon printen tegen morgen. Maar toen bedachten we dat er misschien een virus in het spel is, en dan kan ik beter zorgen dat ik die ook niet naar Roger doorstuur! Morgen bel ik wel naar die vrouw. En ik hoop echt dat het probleem met mijn Word snel opgelost zal zijn!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten