woensdag 15 mei 2013

Over indoctrinatie en totalitarisme

Vandaag was een doodgewone dag. Wat gewerkt (onder andere samen met Roger aan ons huis), boodschappen gedaan, de nicht van Roger, Jeannine Leduc, een bezoekje gebracht, mails beantwoord, naar een (boeiende) aflevering van Star Trek gekeken en uiteraard gelezen.

Ik vroeg me onlangs af of kinderen nog vanaf een jongere leeftijd  geïndoctrineerd zullen worden. Oké, het stukje waar ik toen een link naar plaatste, ging over Frankrijk. Maar als het regent in Parijs druppelt het in Brussel.

Vandaag las ik weer iets over de gendertheorie en over  indoctrinatie. Vooral de toestand in Zweden vond ik  angstaanjagend!

Jeannine (de nicht van Roger dus) kan serieus afgeven op de Kerk. Ik geef toe dat die ons ook vaak brainwashte. Maar dat we nu door de overheid tot en met geïndoctrineerd worden (en onze kinderen dus vanaf steeds een jongere leeftijd) lijken noch zij, noch al onze “progressieve” vrienden in te zien!

Mij maakt dat allemaal angstig!

Niet voor mezelf natuurlijk, ik ben te oud. Hoewel: ik las deze avond ook, in een papieren tijdschrift waar ik dus geen link kan naar plaatsen, dat  “economische euthanasie” - euthanasie op oudere mensen die niets meer bijdragen tot de maatschappij – die “oudjes” (zoals wij dus) steeds meer wordt aangepraat.  Iets waar ik lang geleden al voor waarschuwde.

Ik ben wel bang voor onze kleinkinderen. Ze zullen dan wel waarschijnlijk niet meer geloven in sprookjes (jammer!), maar wel in wat de overheid ze voorhoudt. En, vraag ik me af, zullen ze nog kritisch genoeg kunnen zijn als de overheid steeds vroeger begint met dat brainwashen?

2 opmerkingen:

  1. Inderdaad, sprookjes bestaan niet meer en al dat gedoe inzake doopsel,eerste communie, plechtige communie, vormsel kortom de destijds heilige sacramenten zijn nu enkel en alleen commerciële activiteiten zonder vormelijke inhoud en betekenis.
    Na de communie wordt het eerste kerkbezoek: overlijden (?),huwelijk (?) Hoe is het zo ver gekomen en wat zijn de gevolgen?...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach, binnen een paar generaties is de islam hier baas, en dan gelden andere sprookjes, Nononc! Wij zullen dat wel niet meer meemaken, tenzij vanuit de geestenwereld.Kusje.

      Verwijderen