vrijdag 31 mei 2013

Charlesville en Manshoven

Roger heeft goed doorgewerkt aan zijn boekenhoekkast vandaag. Ikzelf heb hoofdzakelijk zitten lezen, onder andere over de Charlesville die gezonken is. Een zeer eigenaardig verhaal!

Omdat ik vermoedde dat Roger met dat werken voldoende beweging had gekregen, wilde ik hem niet tot een wandeling verplichten hoewel ik daar zelf wel zin in had. De temperatuur was lekker lauw (rond de 18°C in de schaduw) maar er woei een heel felle wind. Het was Roger zelf die voorstelde te gaan kijken of het “begijnenkruis” in Heks, op de grens met Manshoven, weer helemaal gerepareerd was. Uiteraard hoefde hij niet aan te dringen!

Het werd een mooie wandeling van een klein uur. Ik hou van dat gehucht van Borgloon, waarvan ik vroeger dacht dat het deel uitmaakte van Heks! Glimlach

Ik voelde wel dat mijn voet nog steeds niet echt in orde is. Nany vond, op het doopfeest van Matthias, dat ik echt eens naar een dokter moest gaan, maar ikzelf ben ervan overtuigd dat die me een “brace” aanpraat waarmee ik zes weken moet rondlopen, terwijl de pijn zonder die brace ook zes weken zal aanhouden.

Ik heb genoten van de wandeling, én van de felle wind. Als er meeuwen hadden rondgevlogen in plaats van kievits, als we minder bomen en akkers op onze weg hadden ontmoet, ik waande me aan zee! Glimlach

Het begijnenkruis was weer intact, hoewel, volgens Roger, niet echt deskundig gerepareerd.

Heks, Manshoven: begijnenkruis hersteld Foto Roger

We merkten ook dat er een schapenstal was bijgebouwd in dat mooie natuurgebied Manshoven.

P5314282

P5314283 Foto’s Roger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten