dinsdag 21 mei 2013

Over “Tax-on-Web”, een verjaardag en lectuur

Weer praktisch de hele dag regen gehad. En koud dat het was! Geen wandeling dus, maar daar hadden we toch niet echt de tijd voor. Roger heeft zijn dagelijkse beweging wel gekregen vermits we uitgebreid boodschappen deden.

Daarna, tussen het schoonmaken van ons salon, nog ander huishoudelijk en ander werk en het koken, wilde ik zorgen voor onze belastingaangifte. De laatste jaren deed onze familiezieke dat voor ons, online. Omdat ze dat niet meer kan, moest ik het wel zelf proberen. Wat heb ik weer gesakkerd, een uur aan een stuk! Als ik uiteindelijk een nuttige link vond, werkte die niet. Het was niet echt duidelijk hoe ik moest tewerk gaan, en toen ik op het punt stond een schriftelijk formulier aan te vragen, probeerde ik het toch nog maar eens. Ineens werkten die linken perfect! Zeer eigenaardige website!

Ondertussen is Anneke van Hendrik vandaag verjaard: proficiat, lieve meid!

En ik heb het eerste boek uit dat ik leende van onze Waalse vrienden. Het was een Franse vertaling van “We need to talk about Kevin”. Een perfecte vertaling, dus, vermoed ik, ook een goed geschreven boek. Wat mij dan hinderde? Wel, de babbelziekte van de schrijfster. Aan het einde begrijp je wel hoe dat komt, maar ik (ik heb zoveel andere zaken te doen dan lezen) heb vaak gedacht: stop nu even: ik heb het wel begrepen! En net dan gaat de auteur voort met de nodige (of onnodige, want hoewel mooi gevonden, zorgen ze voor ballast) vergelijkingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten