zondag 15 september 2013

Avondje in Segovia

Om 18:30 uur namen we de bus naar het centrum (uiteraard waren we veel vroeger klaar maar we moesten eerst naar de bushalte lopen, en daar bleek dat we bijna een half uur zouden wachten op de bus).

De bus deed er een kwartiertje over. Wij wandelden daarna rechtstreeks naar de Plaza Mayor, uiteraard al kijkend naar de menu’s onderweg.

Op de mooie Plaza, een gezellige drukte, maar ook veel toeristen (die zag je praktisch niet in Huesca). Roger maakte enkele foto’s:

P9155401

P9155402

P9155403

P9155411 De kathedraal…

P9155405 en een van haar spuwers (foto’s Roger)

Roger stelde voor iets te drinken op de Plaza en daarna in een restaurant een menuutje van 12,50 euro te eten. Ik echter was bang dat ik dat weer niet zou op krijgen, dus besloten we te beginnen met een wijntje op een terras.. . Het werd een heel lekkere Ribera del Duero, à 2 euro het (goed vol) glas. En daarbij kregen we van de heel vriendelijke dienster elk een vrij grote portie tortilla en tocinos (gebakken zwoerd; ik weet het: ongezond!).

Daarna wandelden we nog wat rond, gingen een café binnen dat we ons herinnerden van vorige jaren, kregen er, nog voor we iets bestelden - en misschien omdat we er zo begerig naar keken? – een stukje pulpa aangeboden, bestelden er weer een Ribera del Duero, en kregen daarbij, bij wijze van tapa, een broodje jamon.

Het was, net zoals de vorige keer dat we er waren, heel druk in die “Bar del mesón”, het leek wel of het grootste deel van de plaatselijke bevolking zich daar verzamelt op wat ik noem de “Spaanse sociale uren”.  Hier betaalden we maar 4,70 euro voor al dat lekkers!

Rond 20:30 uur wandelden we weer wat rond, en gingen we daarna weer een bar binnen (ondertussen hadden we het idee van op restaurant te gaan laten varen) waar we nog een Ribera  del Duero dronken. Dit glas werd veel minder vol geschonken (en misschien is dat een geluk, want ik vermoed dat we, dat glaasje erbij geteld, elk een fles wijn ophadden) maar we kregen er wel weer tapa’s bij: 2 maal een toastje met kaas, noten en olijven, en 2 maal een portie tortilla. Ikzelf voelde me echt verzadigd door de vorige tapa’s, dus mocht Roger alles opeten.

Om 21:15 uur namen we de bus terug naar de camping, waar we, na nog een korte wandeling, aankwamen om 21:45 uur.

En waar ik dit nu schrijf bij toch nog een lekker glaasje wijn! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten