zaterdag 7 september 2013

Over Overbroek en “soeur Emmanuel van Medjugorje”

Weer veel werk vandaag, maar toch tijd gemaakt voor een wandeling in Overbroek. Heel rustgevende wandeling, al werd ik weer enkele keren door muggen of andere insecten gestoken. Jammer genoeg heeft Roger geen enkele foto gemaakt.

Deze avond nog naar een aflevering van Star Trek gekeken. Hendrik had me gewaarschuwd dat die maar flauw was, maar ik vond die vooral komisch! Glimlach

En daarna gekeken naar dit. Ik heb, jaren geleden, een paar boeken van die Soeur Emmanuel vertaald in het Nederlands en eerlijk gezegd, ze spraken me aan! Hoewel ik me bij veel van haar beweringen vragen stelde (bijvoorbeeld: hoe zou je een oorlog kunnen stoppen door te bidden en te vasten?), ga ik er niet van uit, zoals Torpi (volg de link hiervoor en kijk naar de reacties), dat wat ik rationeel niet begrijp per definitie niet waar is. Ik ben er immers van overtuigd dat onze rationaliteit en logisch denken (wat sommige mensen zelfs niet kunnen!) ons het leven hier vergemakkelijken, maar dat er meer mogelijkheden zijn dan dat. Dat is trouwens ook een van de thema’s die ik heb “verstopt” in mijn boek “De ivoren toren”.

Kortom, het was alles bij elkaar een mooie dag en ik heb genoten van de charismatische “soeur Emmanuel”! Ze herinnert me aan mijn vriend Marcel Inghels, pastoor in Matadi, en zelfs aan Soetewey, onze bijzondere pastoor in Antwerpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten