dinsdag 10 september 2013

Naar Aubigny sur Nère

Toen we gisteren bij Marie-Claire waren, gaven we haar onze sleutel zodat zij (onder andere) mijn vriendin kan ontvangen die ons huis “leent” tijdens onze afwezigheid.

Deze ochtend vertrokken we rond 10 uur, bij een temperatuur van amper 12°C. Kort daarop begon het zelfs te regenen, gelukkig maar eventjes. Om 12:25 uur reden we Frankrijk binnen. Regen en zon wisselden elkaar af. We hielden een half uurtje halt op de “aire des Ardennes Woiric” om wat brood, fruit en een hardgekookt ei te verorberen.
Daarna begonnen de tolwegen en hoewel er daarvoor vrij veel vrachtverkeer was geweest, werd het nu opvallend rustig op de weg.

We maakten nog een pauze om wat fruit te eten, en beslisten wat later van de snelweg af te gaan. Volgens onze GPS zou de reis dan amper een half uur langer duren. Helaas, dat was een vergissing: we reden dwars door enkele steden (onder andere Melun, Montargis en Nemours, met telkens opvallend veel vreemdelingen en veel files) en verloren zo enorm veel tijd. Pas om 18:30 staken we de Loire over en om 18:55 bereikten we de camping van Aubigny. Waar we nog buiten hebben kunnen eten terwijl in de verte jachthoorns weergalmden en eenden kwaakten. Maar op dit uur (22) is het vrij fris en zitten we weer onder de “leeftent”.

P9115373 Foto Roger

Ik ben deze kleine laptop niet meer gewend: het typt lastig en het scherm lijkt piepklein!  Maar kom, na een paar dagen zal dat wel wennen! :-)

P.S. O ja, een poosje voor Reims zagen we vanop de snelweg, verscholen tussen de bosjes en de uitgestrekte vlaktes, wat me leek een bidonville te zijn. Toch stonden er ook vrij veel auto’s, kreeg ik de kans op te merken in het voorbijrijden. Ik vraag me af wat dat was. En nee, het waren geen zigeuners, of althans, het waren geen caravans!

2 opmerkingen: