woensdag 18 september 2013

Overdaad schaadt

18 september, woensdag

Ik weet niet of ik dit vandaag gepost krijg: de verbinding met het internet is hier heel slecht.

We namen allebei dus een menu  gisteren avond… En ik besef dat ik echt moet leren slechts één schotel te bestellen: drie schotels zijn te veel voor mij. Maar tja, zoals destijds gebruikelijk in deze streek, bestond de eerste schotel alleen uit groenten en de tweede alleen uit vlees (kip voor mij en varken voor Roger), met weliswaar frieten waar ik niet ben aan gekomen. Een enkele schotel zou betekenen dat ik moet kiezen tussen groenten en vlees! Het nagerecht was fruit. Daarbij kregen we een fles tafelwijn (dus niet van de beste) die, aangelengd met gaseosa toch een lekker niet te zoet verfrissend drankje vormt. Ik heb ongeveer de helft van mijn schotels op gekregen… En dat met veel moeite!

We brachten de rest van de prachtige avond voor de tent door en bedachten dat we vandaag evengoed naar Mérida konden rijden, ons daar installeren op de camping en van daar heen en terug naar Zafra rijden (ongeveer 66 km ten zuiden van Mérida).

Dus wilden we deze ochtend niet te veel tijd verliezen met ons ontbijt, besloten we iets te nuttigen in de bar. Eerst gingen we betalen en ik vroeg of die mevrouw afkomstig van Bree niet meer op de camping werkte. Nee, dit jaar niet en ze wisten niet of ze volgend jaar zou terugkomen… Omdat de receptioniste niet geneigd leek meer te vertellen, durfde ik ook niet meer te vragen. Is er een ziekte in het spel?

We bestelden dus koffie en thee in de bar, en daarbij elk een broodje kaas, hesp en ei.  Jawadde! Het werd telkens een half stokbrood, met vier dikke schijven hesp, drie dikke schijven kaas en twee spiegeleieren.  Weer kreeg ik met moeite de helft op (ik wilde de andere helft onderweg opeten, maar, aangezien ik mij weer eens overeten had, kreeg ik pas tegen de avond honger en toen had ik de rest van de “bocadillo” al lang weggesmeten: met een temperatuur van 33°C in de schaduw, durfde ik die niet goed te bewaren). Als we nog ooit een broodje bestellen, bestellen we er een voor ons beiden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten