zondag 1 september 2013

Matadi-reünie

Het is weer zover: vandaag hebben we onze vrienden uit Matadi teruggezien in De Horne. Helaas, we waren met amper 14 mensen: Roger Beeckman en wij hadden het gevoel dat het de laatste reünie  zou worden.

Van de generatie van mijn ouders bleven er slechts 4 mensen over (tussen 81 en 88 jaar oud). Al de anderen zijn nu te oud, te ziek, of reeds overgegaan. Ook zuster Godwine was niet meer van de partij.

Van onze generatie waren we met z’n tienen (tussen 59 en 69 jaar oud). Enkele anderen hadden zich moeten verontschuldigen terwijl ik van vier mensen zelfs geen antwoord had gekregen op de uitnodiging.

Het weer was mooi genoeg om ons aperitief buiten te gebruiken.

P9015268 Foto Roger

Na een uurtje nieuwtjes uitwisselen en herinneringen ophalen werden we naar binnen geroepen waar we een voortreffelijk etentje kregen voorgeschoteld. De zoals altijd heel attente ober hield zelfs rekening met de maag van mama en verving haar voorgerecht door een lichter soepje.

P9015291 Foto Roger

P9015274 Ons voorgerecht (foto Roger)

We hadden de keuze tussen twee hoofdgerechten:

P9015280

P9015283

P9015284 Het dessert (foto’s Roger)

Na de koffie en de versnaperingen vertrokken Roger en Lily Beeckman met Nany: zij zouden een bezoekje brengen aan zuster Godwine.

Wij gingen weer een poosje buiten zitten, we dronken nog iets en beslisten dat we volgend jaar toch weer samen zouden komen. Bij het afscheid offreerde mijn vroegere  klasgenoot Marcel me een dvd met foto’s van zijn verblijf in Matadi… En daar ga ik nu naar kijken.

Het was een heel sfeervolle maar ook nostalgische middag en het wordt waarschijnlijk nog een nostalgische avond. Sorry vrienden van hier: mails beantwoorden zal pas morgen kunnen gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten