zondag 29 september 2013

Stortregen in Huesca

28 september 2013

Vorige nacht heeft het heel fel geregend en de temperatuur was bij ons opstaan gedaald tot 25°C. Eigenlijk veel idealer dan 31°C! We liepen na ons ontbijt (vrij vroeg, want we werden gewekt door gezang in de buurt, heel melodieuze liederen, maar toch…) naar het centrum en merkten dat er heel veel volk op straat liep (en dus niet op de trottoirs).

P9285625 Foto Roger

Gisteren avond hadden we opgemerkt dat heel veel straten waren afgesloten voor het verkeer. In het bureau voor toerisme werd ons uitgelegd dat sinds vorige maandag een groot deel van het centrum verkeersvrij was gemaakt.

Daarna klommen we nog eens tot aan de kathedraal, waar een tiental vrouwen een pro-abortusmanifestatie hielden. Eigenlijk vond ik het een zielig gedoe.

P9285628 Foto Roger

Na nog een biertje in de calle de Galicia (en een veel te dure tapa) wandelden we terug naar de camping waar we wat rustten en lazen.

Rond 15:30 uur reden we richting Bolea, via de prachtige Hoya de Huesca. Helaas waren in het bergdorpje Bolea de straten ontzettend smal, en stonden er ook nog auto’s geparkeerd: we konden er gewoon niet doorrijden. Roger keerde dus terug naar de camping.

En we deden enkele boodschappen in Huesca. Uiteraard te voet. Terwijl we stonden te betalen in een smal, heel diep boetiekje, vraagt de verkoopster ons of we naar de rivier gaan. Ik weet dat er een rivier loopt aan de rand van de stad maar toch vond ik dat een eigenaardige vraag. Toen wees ze me op de straat: het regende pijpenstelen en de straten waren inderdaad omgetoverd tot een soort riviertjes! En daar moesten wij dus door!

Dat werd al rillend (de temperatuur was plotseling gedaald tot 18°C) lopen van het ene terra naar de andere winkelingang en we kwamen druipend op de camping aan. Nadat ik me had afgedroogd en omgekleed, en terwijl Roger hetzelfde deed, geraakte ik in gesprek met onze Franse buur die op reis is met een veel jongere vrouw. Ik vernam dat het zijn dochter is, die hij naar hier had vergezeld om haar te helpen een logement te vinden: ze heeft in de buurt werk gevonden als assistente taalonderricht.

Het bleef maar regenen, en dus beslisten we te eten in het restaurant van de camping. Ik nam alleen een uitgebreide salade met onder andere tonijn, tomaten en asperges; Roger koos entremeses (allerlei heerlijke voorgerechtjes) en een churasco van kalfsvlees. Weer was het meer dan voldoende en betaalden we relatief weinig: 2 biertjes inbegrepen, kostte ons dat 21,30 euro.

De avond brengen we verder door in de auto door (omwille van het mooie weer bij aankomst hadden we de leeftent niet opgezet). Ik zal dit dus pas ten vroegste morgen kunnen posten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten