donderdag 19 september 2013

Naar Córdoba

Rond 11 uur verlieten we vandaag de camping van Mérida.

P9195459

P9195463 Camping Mérida (foto’s Roger)

We reden weer richting Zafra en Sevilla. Kort na Zafra namen we de afslag naar Córdoba en reden we verder langs gewone wegen. Weliswaar niet de allereerste wegen die we hier meemaakten en die alle dorpen doorkruisten, hoewel je daar nog vaak resten van te zien krijgt naast de huidige weg. Het lijkt wel of hier alles wat vervangen wordt, toch behouden blijft tot het vanzelf vergaat! :-) Een beetje onze manier van doen, van Roger en mij, moet ik toegeven. Is het onder andere daarom dat we zo graag in Spanje zijn? :-)

De vlaktes waar we door reden offreerde ons nu toch een beetje afwisseling: af en toe kwamen wijngaarden, olijfbomen en zonnebloemen de eentonigheid van die immense, dorren grasvlaktes onderbreken.  En heel af en toe zag je ook een verblindend wit dorp. Een daarvan was Villagarcia de la Torre, met inderdaad een toren, zijnde een rest van een vroeger kasteel. Daar stopten we even. Omdat mijn mobieltje net aan het opladen was en ik het niet wilde achterlaten, volgde ik Roger niet die enthousiast die toren ging “onderzoeken”.

P9195468 Foto Roger

Het dorpje zelf was heel levendig: heel veel mensen in de straten (het was toen precies 12 uur) en rond de twee kerken, waarvan één in Mudejarstijl.

Na een goed kwartier reden we verder, onder andere door een bosje eucalyptusbomen en naaldbomen. En iets over 13 uur reden we Andalusië binnen. Aan de horizon doemden heuvels en bergen op waar we weldra  tussen werden gevoerd.

In Peñarroya –Pueblo nuevo zagen we iets dat op een mijn leek, en in Belmez iets dat leek op een mijn die niet meer in gebruik was. Als we terug thuis zijn, wil Roger opzoeken waar het precies om ging…

Om 13:40 uur hielden we even halt aan een tankstation met een verlaten bar (we dachten daar iets te drinken, want het was warm, maar dat bleek dus niet mogelijk). Wel aten we een beetje fruit, chorizo en wat brood. Een heel jong katje kwam eten bedelen, en aanvaardde dankbaar het brood dat ik het gaf. Dat was al de tweede verwaarloosde kat die we ontmoetten sinds gisteren!

Om 14:25 reden we Córdoba binnen, waar we al meteen een dikke tien minuten in de file stonden. Ik zag onderweg dat het 32°C was in de schaduw.

Onze GPS voerde ons feilloos naar de camping, waar ik verwachtte ontvangen te worden door een heel lieve receptioniste, zoals vorige keren. Helaas, we vielen op een harpij: ze leek wel een heel strenge lerares! :-(

En wat is deze (gemeente-) camping duur geworden: iets meer dan 30 euro voor 1 nacht! Oorspronkelijk waren we zinnens hier 3 nachten te blijven… Maar nu twijfelen we.

Nadat we onze tent en de shelter hadden opgeslagen (in deze contreien hebben we de “leeftent” niet nodig) gingen we terug naar het onthaal om wat informatie in te winnen… En vielen om dezelfde lieve meid als de vorige keren. Die ons weer heel geduldig uitlegde waar we een gasfles konden kopen, en hoe we met de bus in de stad konden geraken. Wat we dan ook deden na onze boodschappen in een Carrefour en nadat Roger een douche had genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten