zondag 23 februari 2014

Schalkhoven, Bilzen en spaghettiavond in Engelmanshoven

Wat een zonnige zondag weer!

Het begon met een hartverwarmend berichtje van vriend Lieven: hij en Diane zijn gisteren bij zuster Godwine geraakt en hebben haar het nieuwe Pater Pio-beeldje overhandigd.

Na onze brunch stelde Roger een wandeling in Schalkhoven voor. Daar vonden we een enorm gebouwencomplex waarvan Roger vermoedde dat het een vroegere molen was. En enkele heel grote boerderijen.

P2236732

Schalkhoven, Schalkhovenstraat: Nollekes Winning

Schalkhoven, Schalkhovenstraat: Nollekes Winning Foto’s Roger

We wandelden tot even buiten het dorp maar moesten op onze stappen terugkeren wegens te veel modder (we hadden onze wandelschoenen niet aan).

Schalkhoven, Geerstraat: marentak in een appelboom Foto Roger

Daarna reden we naar Bilzen, waar we deze keer niet in het park rondliepen, maar wel de 80 trappen van de Borreberg bestegen (wat mijn knieën en mijn hoogtevrees geen deugd deed). Daarboven, terwijl ik letterlijk en figuurlijk op adem kwam, besteeg Roger nog de uitkijktoren van waarop hij enkele foto’s maakte.

Bilzen, gezien vanop de Borreberg

De energiecentrale van Langerlo, Genk, gezien vanop de Borreberg in Bilzen

P2230164 P2230170 Foto’s Roger

Nadat we (langs een kortere en minder steile weg) terug naar het centrum waren gelopen, wandelden we naar de auto en reden we naar huis.

Bilzen: het oude stadhuis Foto Roger

Kim (de zoon van overbuurvrouw Marie-Claire) en Jelle organiseerden vandaag een spaghettiavond in Engelmanshoven, ten gunste van “Kinderen van Limburg” (en ze kregen meer dan 220 inschrijvers). Dat maakte dat ik deze avond niet moest koken.  De saus (bereid door Jelle) was bijzonder lekker, en de Riojawijn uitstekend. Toen ik een tweede glas vroeg, kreeg ik van Jelle de rest van de laatste geopende fles en, omdat daar nog meer dan twee glazen in zaten, kreeg Roger (die twee pintjes had gedronken) er een zuiver wijnglas bij zodat hij ook – gratis dus - van de wijn kon proeven! Glimlach Bij de tombola won ik voor een inzet van 2,50 euro drie keukenhanddoeken (waarde 7,50 euro) die goed van pas komen (onlangs zeiden Roger en ik nog tegen elkaar dat we er zouden moeten bijkopen): warempel niet alleen voor “Kinderen van Limburg” was dit een vruchtbare avond! Knipogende emoticon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten