zondag 2 februari 2014

Sint-Huibrechts-Hern

‘Zullen we nu dan maar die houtblokken verder opruimen?’ stelde ik voor na onze brunch (met de moed der wanhoop, want ik had al een zware week achter de rug en die rug van mij geniet niet van dat soort karweitjes). Roger herinnerde mij eraan dat zondag voor mij zoveel mogelijk rustdag is. Hij had natuurlijk gelijk maar volgende week staat onze agenda weer vol klusjes en verplichtingen… En voor de meeste mensen betekent in de tuin werken (zeker met het bijna lenteweer dat we vandaag kregen) immers “ontspanning” of niet?  En daarbij: wanneer doen we dat dan wel, onze tuin opruimen?

Toch gaf ik Roger gelijk en we reden nog eens naar Sint-Huibrechts-Hern. Waar we een dik uur rondwandelden, in en rond het dorp, onder, echt waar, een lentezon. Het mooie weer en de prachtige streek hadden veel wandelaars aangetrokken en toch was het vrij rustig en stil. We hoorden enkel soms het roepen van een roofvogel, het gekraai van hanen, heel vaak het krassen van kraaien en het tjilpen van kleinere vogels (ik denk dat die ook in de war zijn wat de seizoenen betreft). Heel rustgevende wandeling dus.

P2026677

P2026678

P2026679

P2026680

P2026681

P2026683

P2026684 (In dit huis zou een zekere Nartus gewoond hebben. Familie van mij? Een van mijn groot-tantes van vaders kant was getrouwd met een zekere René Nartus uit deze buurt) – Foto’s Roger

Thuis was de “rustdag” voor mij voorbij: ik moest immers koken. Ons hoofdgerecht werd konijn op zijn Vlaams, dus met pruimen. Ik heb de pruimen echter vervangen door Rogers amper gezoete pruimenmoes. En dat bleek echt een goed idee: de verhouding zuur-zoet vond ik beter dan met gewone gedroogde pruimen en de moes maakte eigenaardig genoeg dat ik geen ander bindmiddel  nodig had.

Na het avondeten en mijn lectuur in de relax, nog een paar  telefoontjes gepleegd (onder andere over Elena en Matthias die hier binnenkort nog even logeren Glimlach), een mail van mijn zus beantwoord en daarna de moed gevonden om aan de boekhouding van de KVLS te werken.

En nu (veel te laat, ik weet het) ga ik helemaal ontspannen… met een aflevering van Star Trek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten