zondag 16 februari 2014

Zonnige zondag

Af en toe kregen we een paar regendruppels, maar over het algemeen was het een zonnige, zachte en rustige zondag.

Ik wilde nog eens naar Gotem gaan (onder andere kijken naar  hotel/feestzalen Fonteynhof). Daar was niemand te bespeuren. Geen enkele auto op de parkeerplaats, geen enkele wandelaar in het park!

P2160037

P2160038

P2160040 Foto’s Roger

Van daaruit gingen we naar Berlingen, waar Roger wilde kijken of de verbouwing van dat vakwerkhuis vorderde.

P2160059m

P2160044

P2160045 

P2160047 Foto’s Roger

We wandelden naar het kasteel van Rullingen, dat nog steeds niet opnieuw wordt uitgebaat. Toch stonden er veel auto’s op de parking:  van de vele wandelaars die we onderweg tegenkwamen (en die ons niet allemaal even vriendelijk begroetten als de Walen die we gisteren in die Waalse dorpjes ontmoetten)?

Kuttekoven: kasteel van Rullingen

 

Kuttekoven: kasteel van Rullingen

Kuttekoven: kasteel van Rullingen Foto’s Roger

Daarna was het tijd om terug te keren naar Berlingen en naar huis te rijden.

Waar ik (zoals altijd) veel mails vond… onder andere eentje van onze vriend Lieven: hij heeft een “Pater Pio”-beeldje online besteld voor zuster Godwine (wat zal ze blij zijn als hij en Diane haar daarmee zullen verrassen). Ook mijn vriendin Denise mengde zich in de queeste: ze stelde voor ons een paar foto’s van Pater Pio door te mailen zodat we die konden printen, inlijsten en aan zuster Godwine cadeau doen. Heel fel bedankt, lieve Denise, maar ik denk dat het beeldje, dat Lieven op de kop heeft kunnen tikken, echt zal volstaan!

Ik zorgde  daarna voor een karige avondmaaltijd – dat was wel nodig na onze uitspattingen van gisteren – namelijk zalm met gestoofde paprika’s na een groentesoepje; en daarna las ik nog even in “L’oeil du lapin” van Cavanna.

Wat een zalige dag! Ik weet het, we hebben niet voortgewerkt aan het snoeisel enzovoort. Zondag is immers zoveel mogelijk rustdag voor mij.

1 opmerking: