maandag 24 februari 2014

Verslaving

Toen ik deze middag de deze ochtend binnengekomen vertaling eindelijk kon zien (ik had eerder op mijn smartphone gemerkt dat er een job was aangekomen, maar kon de bijlage niet checken: onze internetverbinding bleek de hele ochtend verbroken en via mijn pc geraakte ik dus niet online) dacht ik dat het, ondanks de omvang, een makkie zou zijn. Ik vergiste me, stelde ik vast zodra ik eraan begon na onze boodschappen: hiermee zal ik enkele dagen zoet zijn!

Maar we gingen dus eerst uitgebreid boodschappen doen. Onder andere tabak kopen. Roger had me onlangs voorgesteld het even te proberen met alleen een e-sigaret (en hij heeft gelijk: waarom dat niet proberen vermits die “shisha pen” mij eigenlijk hetzelfde voldane gevoel en ongeveer dezelfde smaak geeft als een echte sigaret, en ik op die manier geen teer binnenkrijg).

Wel, deze avond, na ons maal (de linzensoep die ik eigenlijk zaterdag al had beloofd aan Roger), terwijl ik nog vertaalde en later keek naar een aflevering van Star Trek, heb ik het alleen met die “pen” gedaan – ondanks alle tabak die ik in huis heb.

Ik merk wel dat ik bepaalde handelingen (het “ceremonieel” dus) mis. Ik heb de neiging om een aansteker vast te grijpen, om as dat er niet is, af te kloppen, om mijn “pen” (onnodig) zorgvuldig neer te leggen op de rand van een asbak,…

Wij rokers zijn dus aan veel meer verslaafd dan aan die nicotine!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten