woensdag 30 april 2014

Een klein drama!

Ik was aan het kijken naar een aflevering van Star Trek toen ik zin had in een sigaret. Ik stopte dus de film, ging naar de keuken waar ik mijn rookgerief had liggen (kwestie van af en toe wat rond te lopen en zo het gezonde aan het ongezonde te paren Glimlach) en merkte daar een vlieg die – dacht ik – over de grond kroop.

We hebben inderdaad sinds enkele dagen vier hardnekkige vliegen in huis. Te wijten aan de zachte winter? Ik hoop maar dat het niet zo erg wordt als in 1993 of 1994 (ik weet het niet meer precies), toen er in deze buurt een echte vlieginvasie was.

Kortom, ik bekijk de “kruipende vlieg” (kruipen doen vliegen meestal niet) en merk tot mijn verbazing dat ze niet echt kruipt, maar verward zit in een vers spinnenweb (vers omdat ik nog maar pas de keuken had geveegd) en naar de onderkant van een kast wordt getrokken. En dan zie ik de spin van onder de kast op de vlieg afkomen. De spin wachtte geduldig tot de vlieg in haar bereik zou zijn, en begon ze dan te verwerken.

Ik heb het niet echt voor vliegen… Ik hou meer van spinnen… Maar toch heb ik niet verder gekeken. Even voelde ik me immers een vlieg!

Morgenochtend zie ik wel wat er gebeurd is met de vlieg!

2 opmerkingen:

  1. Josiane,
    Je bent niet alleen met spinnen en vliegen hoor. Zat ik even aan de computer toen Nononc me er ook attent op maakte, hij had ook een spin gevonden aan het raam, maar bij ons kon de vlieg nog weg, alléén....hier is het Nononc die de vliegen vangt.
    Kusje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Weet je, "tante" Françoise, ik hou echt meer van spinnen dan van vliegen. Maar toen ik zag hoe een spin een vlieg ving, was ik even heel erg begaand met die vlieg. Ze zijn toch ook maar levende wezens, of niet?
      Kusje!

      Verwijderen