dinsdag 1 april 2014

Vruchteloze zoektocht naar een watermolen

Nadat ik onder andere werkjes onze “bibliotheek” vandaag een oppervlakkige beurt had gegeven, wilde Roger zoeken naar een watermolen in Spalbeek.

Onderweg was het echt sprookjesachtig: bijna alle fruitbomen staan in bloei! Jammer genoeg konden we daar geen foto’s van maken: ons doel was immers die molen.Glimlach

In Stevoort hielden we wel eventjes halt om eindelijk nog eens te wandelen in de buurt van de Elsartmolen.

Stevoort: Elsartmolen (zie: http://www.molenechos.org/molen.php?AdvSearch=932)

Stevoort: Elsartmolen (zie: http://www.molenechos.org/molen.php?AdvSearch=932)

Stevoort: Elsartmolen (zie: http://www.molenechos.org/molen.php?AdvSearch=932)

Stevoort: Elsartmolen (zie: http://www.molenechos.org/molen.php?AdvSearch=932) Foto’s Roger

P4010124 Eigen foto

Daarna reden we verder naar Spalbeek… Waar we de molen niet vonden. Dat wil zeggen, de weg waarvan we dachten dat die er naartoe zou leiden (we hadden geen precies adres gevonden) bleek afgesloten.

Dus reden we maar naar Schulen en zochten we naar het natuurgebied “Schulensbroek”, waar we twee jaar geleden eens gewandeld hadden. We hebben het gevonden na lange omzwervingen (Roger heeft onderweg foto’s gemaakt van onder andere de kerk van Kermt, die ik lelijk vind en dus serveer ik jullie die foto’s niet, we reden onder andere via Lummen, enzovoort).

Waarom wordt zo’n mooi gebied toch zo slecht bewegwijzerd?

Bij het Schulens meer

P4010128 Eigen foto’s

Na onze wandeling hadden we dorst (het was echt warm vandaag) maar we vonden niet de weg naar de cafetaria die we vorige keer hadden gezien in dat natuurgebied.

Opnieuw stel ik me de vraag: waarom wordt het “toeristen” niet wat gemakkelijker gemaakt om zulke zaken te vinden? Oké, van een overrompeling hou ik ook niet… Maar zou de angst om te veel volk aan te trekken de enige reden zijn???

Wij gingen op weg naar huis dus nog maar iets gebruiken in het Provinciaal Domein Nieuwenhove.

P4010129 

We waren pas thuis rond 19 uur, dus zorgde ik gauw voor ons avondeten (weer niertjes met sherry, maar deze keer kalfsniertjes, voor Roger; en voor mij – niertjes lust ik niet -  een omelet met tomaten en veel look, na een rijke groentesoep).

Daarna wachtte mij nog werk: een tekst van 6 A4-bladzijden nalezen voor het volgend nummer van Oostland (van de KVLS).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten