zondag 13 april 2014

Kerniel en kasteel Printhagen

Het was relatief koud vandaag! Pas na 15 uur kreeg de zon een beetje kracht en dat ligt natuurlijk aan die zomertijd waar ik nog steeds niet aan gewend ben. Naar mijn gevoel is het nog altijd een uur vroeger dan wat de klok aanduidt.

We reden nog eens naar Kerniel waar we onze traditionele wandeling van iets meer dan een half uur maakten: van de kerk, door de vallei, naar Mariënlof en terug via de vroegere spoorweg. Voor Roger is dat elke keer een wandeling vol herinneringen aan zijn kindertijd. En ik… treur dan telkens omdat ik Matadi nooit zal terugzien!

P4130405

P4130406

P4130408 Foto’s Roger

Daarna wilde Roger gaan kijken hoe de restauratiewerken aan de schuur van het kasteel Printhagen vorderen. Mooi werk wordt daar geleverd!

Kortessem: kasteel Printhagen: de schuur in renovatie

Kortessem: kasteel Printhagen: de schuur in renovatie

Kortessem: kasteel Printhagen: de schuur in renovatie Foto’s Roger

Vandaag geen terrasje na onze wandelingen: het weer was echt niet zacht genoeg!

Thuis belde ik nog even met Nany die deze dagen op de hond Louise van mijn broertje past: zij zat wel van de tuin te genieten. In het Antwerpse was het blijkbaar veel zonniger!

Deze avond, na het eten en een beetje lectuur, gekeken naar “Year of Hell”, een interessante, intrigerende en boeiende aflevering in twee delen van Star Trek. 

2 opmerkingen:

  1. ja er was zon, maar ook koude wind, en als de zon niet scheen was het te koud om buiten te zitten b

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eigenlijk hebben we dat al heel de winter gekregen hé: vrij zachte temperaturen maar veel wind!

    BeantwoordenVerwijderen