zaterdag 26 april 2014

Manshoven

Na de begrafenis gingen we dus naar geen van de twee presentaties. De auteurs wisten dat we heel waarschijnlijk niet zouden komen (en het boek van Luis hebben we trouwens vorige zaterdag al gratis gekregen – omdat ik zijn typoscript had nagelezen).

Hoewel we in Grote Spouwen een korte wandeling hadden gemaakt (van de kerk naar de begraafplaats en terug) hadden we zin – afijn vooral ik had er zin in, en Roger moet sowieso veel bewegen – in een wandeling.

We reden naar Heks waar we een dikke drie kwartier in Manshoven rondliepen (Manshoven ligt op de grens van Borgloon en Heks). Ondanks het felle klimmen soms, een heel rustgevende wandeling: verre gezichten, bloeiende seringstruiken, meidoorn, blauweregen, kuikentjes, lammetjes, een leeuwerik, en veel kievits die hun nesten verdedigden. Allemaal nieuw leven: voor mij een heel symbolische tocht na die begrafenis!

P4260327

P4260329 Eigen foto’s

Maar… Toen we nog een klein half uurtje van ons vertrekpunt verwijderd waren, ineens meer dan 30 toeristen op een Vespa,  die mijn rust kwamen verstoren!

Oei, ik besef dat ik eigenlijk  heel egoïstisch ben!

4 opmerkingen:

  1. Heb eerder de indruk dat die stinkende vespa's egoistisch zijn. Dat de overheid dergelijke zaken, die de zachte recreatie en het milieuu verpest, stimileert, daar kan ik niet mee om. Ongebreideld liberalisme zeker? Alles moet wijken voor geld.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat helaas alles moet wijken voor het geld wisten we al. Maar het is zoals Roger zegt: het gebruik van wegen is vrij.

      Verwijderen
  2. Onze Christophe heeft ook een zware Vespa, maar die stinkt niet hoor ! Gebeurd alleen maar als ze opgefokt zijn....!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als jouw reukorgaan fijn genoeg is afgestemd, ruik je alle uitlaatgassen, lieve Françoise. Maar ze zijn nu eenmaal onvermijdelijk.
    Alleen heeft mijn neef (kozijn in het Vlaams) Christophe geen 30 Vespa's, of wel?
    Hoe gaat het met de "ribbekes"?
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen