woensdag 27 januari 2016

De kracht van het nietsdoen

Buiten een paar uurtjes schoonmaken en het koken heb ik vandaag niets gedaan. Jawel, toch binnenkomende mails gelezen, een poosje met Hendrik gebeld. Maar... voor de rest echt niets! En... ik voel me al veel beter!

De kracht van het nietsdoen hé! Ik wist het immers, dat ik gewoon een dagje niets moest doen om te genezen ! :-) (wie vertelt me eindelijk hoe ik hier een smiley aan toevoeg?).

Roger hoest en niest nog steeds meer dan ik maar hij heeft dan ook geen  koorts gemaakt. Misschien ligt het daaraan? Want koorts is een afweermiddel van ons lichaam!

Dus ook geen wandeling vandaag en zoals ik de wind hoorde tieren in de tuin leek me dat het beste voor de hoestende en proestende Roger. Al kreeg hij vandaag wel wat beweging bij het stofzuigen van de verdieping (om mij te helpen).

Nietsdoen betekent voor mij bijna letterlijk niets doen: mediteren, dromen, slapen of lezen (tja, ooit werd dat ook bestempeld als "nietsdoen").

Ik las in de dagboeken van Ernest Claes dat hij veel tijd verliest met brieven beantwoorden, mensen ontmoeten enzovoort en daardoor soms geen tijd meer vindt om voor zichzelf te schrijven!

Ik durf mezelf niet te vergelijken met hem... maar dat herken ik!

Maar daarbij moet ikzelf nog wel hier ook schoonmaken (lach me weer niet uit !), koken, enzovoort. Want... Natuurlijk: ik ben een vrouw! Ernest en zijn vrouw hadden een huishoudster!

Deze avond, op aanraden van Hendrik, met Roger gekeken naar de eerste aflevering van Matroesjka's. Boeiend! Hoewel het gaat over een ergere vorm van vrouwenuitbuiting dan ik meemaak alleen omdat ik een vrouw ben!;-) (legt niemand mij ooit uit hoe ik hier een smiley kan toevoegen?).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten